Şekerbank

Kadın Çiftçi Eğitimleri Verilmeye Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçi Eğitimleri Verilmeye Başladı
ADIYAMAN'DA KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan protokol gereği Adıyaman’da, çiftçi kadınlara, Kadın Çiftçi Eğitimleri verildi.
Adıyaman Ziraat Odası Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik konularında eğitimler verilerek farkındalık yaratmak ve kurumlar arası iş birliğini geliştirmek amaçlanmakta.
Konuyla alakalı olarak bir konuşma yapan Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, “Kırsalda kalkınmanın temel eşiğini oluşturan kadının her konuda olduğu gibi eğitim alanında da ciddi yardıma ihtiyacı olduğu gözlenmektedir. Kırsalda kadın çiftçi eğitim erkek çiftçilere göre daha zordur. Çünkü evi dışında kadınların toplanıp herhangi bir aktivite yaptığı yerler (Kahvehane, köy odası gibi) mevcut değildir. Bu nedenle kadın çiftçi eğitimlerini projelendirerek belirli makamlarda uygun zamanlama ile yapılması gerekmektedir. Bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlı ve Ziraat Odaları Birliği arasına 14 Mayıs 2012 tarihinde “ Kadın Çiftçi Eğitim” iş birliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol ile kırsal alanda yaşayan ve çiftçilikle uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik konularında eğitimler verilerek farkındalık yaratmak ve kurumlar arası iş birliğini geliştirmek amaçlanmaktadır. Söz konusu bu çalışmalar 2013 yılında pilot olarak seçilen illerden Diyarbakır, Gaziantep, İzmirKayseri, Sakarya yapılmış olup ve 81 ilimize yaygınlaştırılması kararı alınmıştır. Burada yapacağımız kadın çiftçi eğitim çalışmaları söz konusu hazırlanan protokol kapsamında yapılacak olup siz değerli kursiyerlere başarılı bir eğitim süresi geçirmenizi diliyorum” dedi.
Yapılan eğitimlerin yaklaşık 1 hafta devam edeceği eğitimler sonrasında eğitime katılan kadın çiftçilere belge verileceği öğrenildi.
Eğitime Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdür Vekili Musa Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdür Yardımcısı Mustafa Orhan, Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı görevlileri, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Müdürü Cevdet Pilan ve çiftçi kadınlar ile eşleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıgöl’ün Sembolü AnıtlaştıÖnceki Haber

Sarıgöl’ün Sembolü Anıtlaştı

Temmuz'da enflasyon yüzde 7'nin altındaSonraki Haber

Temmuz'da enflasyon yüzde 7'nin altında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar