Şekerbank

Jeotermal seradan Kooperatif Markete

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jeotermal seradan Kooperatif Markete
Tofidass

Erzurum'un Aziziye ilçesinde termal kaynak ve biyokütlesel atıklarla serada üretilen salkım domates, Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Markette satışa sunulacak.

Üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi gören ve fiyat dengesi amacıyla hizmet veren Kooperatif Market, mağaza sayısı ve ürün çeşidini artırmaya devam ediyor. Kooperatif Market ile Aziziye Belediyesi arasında jeotermal seralarda üretilen domateslerin satışına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Bekir parlak, kurum olarak tüketiciye kaliteli ve ucuz gıda ürünü temin etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Ilıca domatesini doğrudan halka ilk elden ulaştıracak olmak bizim için bir ayrıcalık. Aziziye Belediyemizle imzaladığımız protokol ve işbirliğiyle domatesin yanında, üretilecek diğer ürünleri de Kooperatif Marketlerde görmek isteriz.” dedi.

Gübre desteği sağlanacak

Tarım Kredi olarak üreticilerin yanında yer aldıklarını belirten Parlak, "Sağlıklı gıda ve uygun fiyat dünya gündeminde yer alan bir konu. Tarımsal üretimin artırılması ve bunun sürdürülebilir olması için maliyetlerin aşağı çekilmesi ve pazara erişim gibi konularda üreticilerimize her zaman destek oluyoruz. Yeter ki çiftçilerimiz üretmeye devam etsin. Bu anlamda Aziziye Belediyemizle imzaladığımız protokol ve iş birliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız, halkımızın gıda ürünlerini en ucuza temin etmesini sağlamak. Dağıtım için Erzurum'da lojistik deposu kuruyoruz. Kooperatif olarak belediyemize gübre desteği vereceğiz ve böylece üretim maliyeti aşağı inecek." diye konuştu.

Sezonda 330 ton hasat hedefleniyor

Ürettikleri domatesin piyasada büyük yer edindiğine işaret eden Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan şunları söyledi:

"Seramızda üretilen domatesi Erzurum’daki marketlerde satışını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yine halkımızın ekonomik fiyatlarla domates satın alabilmesi amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri ile çalışacağız. Biz burada ortaya bir model koyduk ve üreticilerimizi bu bölgede jeotermal kaynakları kullanmak suretiyle yatırım yapmaya davet ediyoruz. Naturel salkım domatesimiz, bugün imzaladığımız protokol ile artık Tarım Kredi Kooperatif Marketler aracılığıyla hem de çok ekonomik bir fiyatla satışa sunulacak."

Seralar gezilerek yerinde incelendi

İmza töreninin ardından Belediye Başkan Orhan, Bölge Müdürü Parlak ve Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Küçükoğlu ve Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Yıldırım ile birlikte seraları gezerek Ilıca domatesinin üretim süreci hakkında bilgiler verdi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kirişci, Su Ürünleri Av Sezonu Açılışına KatıldıÖnceki Haber

Bakan Kirişci, Su Ürünleri Av Sezonu Açı...

Tarımsal ilaçlamada İHA kullanımı eğitimiSonraki Haber

Tarımsal ilaçlamada İHA kullanımı eğitim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar