Şekerbank

Jeotermal Kaynaklarla Topraksız Domates Üretiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jeotermal Kaynaklarla Topraksız Domates Üretiliyor
Tofidass

Domates üretiminde önemli mesafeler kat ederek pazarda pay sahibi olma yolunda ilerleyen Yozgat'ta yetiştirilen domatesler, gerek iç pazarda gerekse dış pazarda tezgahlarda yerini alıyor.

 Başyazıcıoğlu tarafından Boğazlıyan’da 60 bin metrekare kapalı alanda kurulan ve jeotermal su kullanarak ısıtılan domates serası, yılın 4 mevsimi domates üretiyor.

 Vali Kemal Yurtnaç, 2013 yılında faaliyete başlayan serada incelemelerde bulunarak İşletme Müdürü Işıl Zorlu’dan bilgi aldı.

 Kentte, tarımsal üretimde ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığını belirten Vali Yurtnaç, “Yozgat, domates üretiminde önemli bir pazar olma yolunda ilerliyor. Üretim arttığında kurulacak bir salça tesisi üretimin sürekliliğini de sağlayacaktır" dedi.

 ZENGİN JEOTERMAL KAYNAKLAR TARIMDA KULLANILIYOR

 İldeki zengin jeotermal kaynakların tarım alanlarında kullanıldığını dile getiren Vali Yurtnaç, "Sorgun ilçesinde jeotermal sıcak su kaynaklarından faydalanılarak 25 bin metrekare alanda kurulan sera tesislerinde yılda bin 200 ton, şu anda içerisinde bulunduğumuz ve Yozgat’ın en kapsamlı domates serasında ise yılda 3 bin 500 ton organik domates üretimi yapılıyor. Bu ürünler ülke genelinde birçok tanınmış marketler zincirinde vatandaşımızın istifadesine sunuluyor. Bunun yanı sıra birçok Avrupa ülkesine de ihracat yapılıyor. Demek ki iklim şartları hiçbir işi etkilemiyor. Kış mevsiminde -25 dereceyi gören Yozgat’ta kışın bile domates üretimi yapılabiliyor. Amacımız Yozgat’ta oldukça fazla kaynağı olan termal suları bu tür tesislerle ilin ve ülkenin ekonomisine kazandırmak” diye konuştu.

 Vali Yurtnaç, seracılık yapılacak bölgede doğal sıcak su kaynaklarının bulunmasının ısıtma masraflarının azaltılmasında önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.

 İşletme Müdürü Işıl Zorlu ise, 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren seranın dört mevsim üretim yaptığını, yıllık 3 bin 500 ton ürün hasat ettiklerini ve işletmede 60 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Portakal'ın Eşi Şehir Hayatından Kaçıp Çiftçi OlduÖnceki Haber

Fatih Portakal'ın Eşi Şehir Hayatından K...

Arıcılar, Muş Ovası'na DönüyorSonraki Haber

Arıcılar, Muş Ovası'na Dönüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar