Şekerbank

İnegöllü Çiftçiler Tarlalarını Cepten Takip Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnegöllü Çiftçiler Tarlalarını Cepten Takip Edecek
BELEDİYE TARAFINDAN ÇİTLİ MAHALLESİ’NE KURULAN ERKEN UYARI SİSTEMİ İLE HAVA DURUMU, TOPRAĞIN NEMİ, RÜZGARIN ŞİDDETİ, YAĞMUR VE DON HAKKINDA ÇİFTÇİLERİN CEP TELEFONLARINA MESAJ GÖNDERİLECEK
Tofidass

Bursa’nın İnegöl Belediyesi, Çitli Mahallesi’ne erken uyarı sistemi kurdu.
Çitli’ye erken uyarı sistemi kurulmasının yanı sıra kaldırım da döşendi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ü yaşanabilir modern bir şehir olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Kırsal mahalleleri şehir standartlarına ulaştırmak için hizmetlerin devam ettiğini belirten Aktaş, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak alt yapıdan üst yapıya, çocuk parklarından köprüye kadar pek çok alanda İnegöl Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Maksadımız, bütün hemşerilerimize adil hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz” dedi.
Aktaş, “Tarım arazilerinde erken uyarı sistemiyle yaşanan zararları asgariye indirmek ve gerekli tedbirleri önceden alabilmek için erken uyarı sistemi kuruyoruz. Tarım arazilerimize yerleştirilen düzenek üzerindeki sensörlerle hava sıcaklığı, nisbî nem, yağış miktarı, yaprak ıslaklığı, toprak sıcaklığı, rüzgarın şiddeti gibi değerler ile don ve kırağı gibi meteorolojik vakalar erken uyarı istasyonları sayesinde çitçilerimizin cep telefonlarına SMS vasıtası ile bildirilecek” dedi.
Ayrıca hastalık ve zararlılara karşı bilinçsiz ve gereksiz ilaçlamanın önlenmesi içinde yine ilaçlama ve gübreleme hakkında da çiftçilerimize bilgilendirme yapılacağını belirten Aktaş, “Bu çalışma ile rekolte kayıplarının önlenmesi, üretim, işçilik ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinin haricinde, mahsulü değer kazanan çiftçimizin daha çok gelir elde etmesi hedeflenmektedir. Erken uyarı sistemi, kuzey, güney, doğu ve batı olmak üzere 50 bin hektarlık alanı kapsıyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklareli’nde Kadın Çiftçiler, Girişimciliğe Adım AtacakÖnceki Haber

Kırklareli’nde Kadın Çiftçiler, Girişimc...

Asarcık’ta Trüf Mantarı YetiştirilecekSonraki Haber

Asarcık’ta Trüf Mantarı Yetiştirilecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar