Şekerbank

İhsangazi İlçesinde Ceviz Paneli Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İhsangazi İlçesinde Ceviz Paneli Yapıldı
İhsangazi İlçesinde ceviz yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla "Ceviz Yetiştiriciliği" konulu panel düzenlendi.
Tofidass

İhsangazi İlçesinde ceviz yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla "Ceviz Yetiştiriciliği" konulu panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan İhsangazi Kaymakamı Ömer Faruk YILMAZ; daha öncede kendisinin Çorum İli Oğuzlar ilçesinde çalışması münasebetiyle ceviz konusunun önemini ve bir ilçe için cevizin ekonomik anlamda çok önemli olabileceğini belirtti.

Daha sonra İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü DANACI yaptığı konuşmada; İhsangazi ilçesinde eskiden beri ceviz ağaçlarının olduğunu fakat cevizin kerestesinin insanlara ekonomik getirisi olduğundan insanların ceviz ağaçlarını bilinçsizce kestiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelin ilk sunumunu İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ümit UÇAR yaptı. UÇAR konuşmasında; İlimizde ve Ülkemizde ceviz yetiştiriciliği ve ilimizde uygulanan proje hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, "Kastamonu İli Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında önceki dikim sezonunda 62.000 cevizin toprakla buluşturulduğunu, İlimizde 2015 yılı sonbahar döneminde "5 lirası sizden gerisi bizden" sloganı ile en az 1 dekar ve üzeri ceviz bahçesi kurmak isteyen yetiştiricilerimize aşılı ceviz temin edeceklerini ve bu proje kapsamında il genelinden yoğun talep aldıklarını" belirtti.

Panelin son konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN yaptı. ŞEN yaptığı konuşmada; "ceviz ye sağlıklı yaşa" diyerek cevizin beslenmedeki önemi konusunda katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Panelin son bölümünde sorulan sorular cevaplandırılarak program sona erdi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Damızlık Koçlar Sahiplerini BulduÖnceki Haber

Damızlık Koçlar Sahiplerini Buldu

Bursa Tarım Fuarı Başak Traktör Yeni Modelleri İle Fuarın Yıldızı OlduSonraki Haber

Bursa Tarım Fuarı Başak Traktör Yeni Mod...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar