Şekerbank

İdil İlçesinde Zeytin Hasatını Gönüllü Gençlerin Elleriyle Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İdil İlçesinde Zeytin Hasatını Gönüllü Gençlerin Elleriyle Toplandı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında düzenlenen Gönüllük Alanında İşbirliği Protokolü ile Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Şırnak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizasyonuyla gönüllü gençlerle birlikte Şırnak İdil İlçesi sınırlarında bulunan kurtuluş köyünde Önder Çiftçi Mehmet Nuri GENÇ adlı çiftçinin bahçesinde zeytin hasadı şenliği düzenlendi.

Hasat şenliğine; İdil Kaymakamı Zafer SAĞ, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman DEMİREL, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah BİRLİK,  İdil İlçe Jandarma Komutanı Serkan ENGİN,  İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Osman ALÇI, İdil İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mujdat BOZKURT  İl/İlçe Müdürlüğü Personelleri, Çiftçiler, Kanaat Önderleri ve Öğrenciler katıldı.   

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman DEMİREL yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak ülkemizin tarımın gelişmesi çeşitlenmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması için İl ve İlçe Müdürlüklerimizde çalışmalarımıza aralıksız devam etmektedir. Tarımın geleceğinin gençlerin tarıma olan ilgilerinin artması ile mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bu amaçla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında düzenlenen iş birliği protokolü ile gençlerimizle birlikte İdil İlçemiz kurtuluş köyünde bulunan Mehmet Nuri Genç önder çiftçimize ait bahçesinde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubemiz ile Şırnak Gençlik Kültür Merkezinden genç gönüllülerimizle beraber zeytin hasadı çalışması yaptık” dedi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Görevli Ziraat Mühendisi Gökhan AKGÜL, Mehmet GEDİKLİ ve Selman TASMANOĞLU (İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü); Zeytinde Beslenme, Bakım (Gübreleme, Budama, Hasat, Kültürel İşlemler)   Zeytin ana zararları ve hastalıkları ile mücadele, hakkında bilgilendirilmeler uygulamalı olarak yapılmıştır. Ziraat Mühendisleri tarafından açıklanan konular genç gönüller tarafından ilgi ile dinlendi.   

Zeytin tarlasında bol bol fotoğraf çektiren genç gönüllüler dolu dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. İlk kez böyle bir etkinliğe katılan gençler zeytinlerin nasıl toplanması gerektiği konularda önder çiftçimiz Mehmet Nuri GENÇ’ten de bilgi aldılar. Üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler böyle bir projeye dahil olmaktan mutlu olduklarını, ilk defa doğa ile bu kadar iç içe olduklarını ve bu güzel tecrübenin ileride kendilerine ve çevrelerine faydalı olacağını belirttiler. Bizleri davet ettikleri için Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Diyerek oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova Valisi Erol, Gül Üreticilerinin Sorunlarını DinlediÖnceki Haber

Yalova Valisi Erol, Gül Üreticilerinin S...

100 Bin Öğrenciye Gıda Güvenliği Eğitimi VerildiSonraki Haber

100 Bin Öğrenciye Gıda Güvenliği Eğitimi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar