Şekerbank

İç Sularda Av Yasağı Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İç Sularda Av Yasağı Sona Erdi
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, iç sularda avlanma yasağının 1 Temmuz İtibariyle sona ereceğini bildirdi.
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, iç sularda avlanma yasağının 1 Temmuz İtibariyle sona ereceğini bildirdi.

İl Müdürü SAĞLAM, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada: “İç sularımızda 1 Nisan tarihinde başlayan Av Yasağı dönemi bu yıl da 1 Temmuz günü sona erecek olup; amatör balıkçıların baraj, göl ve akarsularımızda uygulanan boy ve av araçları yasaklarına uymaları sürdürülebilir avcılık için önem arz etmektedir.” dedi.

İl Müdürü SAĞLAM, açıklamasının devamında, amatör avcılarımızın uyması gereken bazı kurallar ile ilgili olarak ise: "Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlak sahalarında bulundurulması ve kullanımı yasaktır. Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması da yasaktır.

Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, Alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir.

- 1 km2'den küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. 

-Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır. 

-İçme suyu sağlanan alanlara da akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

-İçsu balıklarında avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasının avlanmaları yasaktır.

Unutmamalıyız ki sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak hep birlikte geleceğimizi kurtaralım.” dedi.

-Habere Konu İçsu Balıkları ve Limitler Aşağıdaki Şekildedir:

Türler

Latince adı

Boy Limiti
(En Az)

Günlük Limit
(En Fazla)

Doğal alabalık (Bütün türler)

25 cm.

3 adet

Gökkuşağı alabalığı

O. mykiss

Yok

10 adet

Sazan

C. carpio

40 cm.

5 adet

Kadife

Tinca tinca

26 cm.

10 adet

Sudak

S. lucioperca

26 cm

10 adet

Tatlısu levreği

P. fluviatilis

18 cm.

kg

Tatlısu kefali

Leuciscus cephalus

20 cm.

kg

Siraz

Capoeta.sp

20 cm.

kg

Turna

Esox lucius

40 cm.

5 adet

Yayın

Silurus glanis

90 cm.

1 adet

Karabalık

Capoeta trutta

22 cm.

10 adet

Fırat turnası

Luciobarbus esocinus

50 cm.

1 adet

Maya

Luciobarbus xanthopterus

50 cm.

1 adet

Şabut

Barbus grypus

45 cm.

1 adet

Diğer türler

-----

Yok

kg

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO, Hububat Alım Fiyatlarını ArtırdıÖnceki Haber

TMO, Hububat Alım Fiyatlarını Artırdı

Salatalığın Nakliyesi Fiyatıyla AynıSonraki Haber

Salatalığın Nakliyesi Fiyatıyla Aynı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar