Şekerbank

Hububatta Randevulu Alım Dönemi Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hububatta Randevulu Alım Dönemi Devam Ediyor
MANİSA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ HASAN ÇEBİ YAPTIĞI AÇIKLAMADA BU YIL HUBUBAT EKİLİŞLERİNDE BİR DEĞİŞİKLİK OLMADIĞINI, GEÇEN YIL SEVİYELERİNDE HUBUBAT EKİLİŞİ YAPILDIĞINI İFADE ETTİ.
Tofidass

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, üreticilerin hububatını ‘Randevulu Alım Sistemi’ ile satın almaya devam edeceği açıklandı. Üretici, tüccar ve sanayicilerin, web ortamında ya da TMO işyerlerinden belirli gün için alacakları randevu ile ürünlerini sıra beklemeden teslim edebilecekleri bildirildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi yaptığı açıklamada bu yıl hububat ekilişlerinde bir değişiklik olmadığını, geçen yıl seviyelerinde hububat ekilişi yapıldığını ifade etti. 2015 dönemi hububat alımlarının başladığını açıklayan Çebi, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi sistem randevu üzerinden yürüyecektir. Bu sistem, üretici, tüccar ve sanayicilerin ürünlerini TMO işyerlerine sıra beklemeden teslim edebilmelerini sağlayan bir sistemdir” dedi.

2015 yılı dönemi buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf alımlarının tam randevulu olarak yapıldığını belirten Çebi, alımlar sırasında uygulanan usul ve esaslara da değindi.

Çebi, “Randevular, www.tmo.gov.tr internet adresi üzerinden veya TMO şube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden alınabilmektedir. Üreticilerin randevu almadan önce İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden ÇKS bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerekmektedir. Randevular, taahhütnameli alımlara başlama tarihinden itibaren alınabilecektir. Üreticilere, Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecek olup, üreticilerin ürünleri sistem tarafından otomatik olarak sorgulanacaktır. Üreticiler asgari 5 ton, tüzel kişiler ise asgari 10 ton için randevu alabilecektir. ÇKS’de, kayıtlı üretim miktarı 5 tonun altındaki üreticilere bir kez randevu verilecektir” dedi.

Randevularını iptal edecek olan üreticilerin, randevu tarihinden bir gün önce saat 18’e kadar iptal işlemlerini yapmaları gerektiğini hatırlatan Çebi, “Üreticiler almış oldukları randevularına iki kez, tüccar ve şirketler ise bir kez gelmezler ise sistemden bir daha randevu alamayacak ve TMO işyerlerine ürün satamayacaklardır. Randevu alarak ürünlerini teslim etmek isteyenler, randevu tarihinde, en geç saat 14’de işyeri önünde olmak zorundadır. Ayrıca alınan randevular başka bir kişi için kullanılamayacaktır. İleri tarihler için herhangi bir süre sınırlaması olmadan randevu alınabilecektir. Anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı ile yapılacak olan alım işlemleri daha kısa sürede tamamlanabilecektir. Emanet alımlar, tüm kesimlerden randevulu olarak yapılacak olup, son randevu 30 Ağustos 2015 tarihidir” şeklinde konuştu.

Tüm üretici, tüccar ve sanayicilerimize hayırlı bir yıl dileyen Çebi, “Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuru üzümde organik tarıma geçiş için kollar sıvandıÖnceki Haber

Kuru üzümde organik tarıma geçiş için ko...

Dev balık tekneye sığmayınca bıraktıSonraki Haber

Dev balık tekneye sığmayınca bıraktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar