Şekerbank

Hibe Desteği Kapsamında Damızlık Boğa Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe Desteği Kapsamında Damızlık Boğa Dağıtımı Yapıldı
Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü DAP, GAP, KOP, DOKAP Hibe Desteği Projeleri Kapsamında Damızlık Boğa Dağıtımı Yaptı.
Tofidass

Elazığ Gıda Tarım İl Müdürü Vekili İsmail GÜRBÜZ, yaptığı yazılı açıklamada; Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çerçevesinde 2014-2018 yılları arasında hibe desteği programının uygulanmaya başladığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Bu hibenin mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için çıkarıldığını, belirtti

2014 yılında müracaat eden çiftçilerimizin damızlık hayvanları temin edilecektir.

Doğu Anadolu Projesi kapsamında (DAP) hibe desteklemesinden Bakanlık Türkvet veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı, işletmesi aktif en az 10 en fazla 49 baş, anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanmaktadır.

Anaç sığırlar müracaat tarihi itibariyle en az 15 aylık, koyun ve keçiler ise; müracaat tarihinde en az 12 aylık olmalı En az 10 başlık en fazla 49 başlık ahır, en az 100 en fazla 200 başlık ağıl için müracaat eden çiftçiler uygulanacak hibe desteklemesinden faydalanacaklardır.

Destek kapsamında kurulu veya kurulacak işletmelere % 50 hibe desteği ödemesi yapılacağını belirterek, bu kapsamda 2016 yılında İl Müdürlüğümüze Ahır ve Ağıl yapımı için yapılan başvuru sayımız 122 olup bu sayının son başvuru tarihi olan 31 Mart 2016 'ya kadar 150'yi geçeceğini tahmin etmekteyiz.  

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili İsmail GÜRBÜZ tebliğ kapsamında, projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, ahır, ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacak şekilde yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50'si oranında, damızlık erkek hayvan alımı konusunda ise; damızlık boğa, damızlık koç, teke alım tutarının yüzde 80'i oranında hibe desteği uygulandığını ifade etti.

Ayrıca, bu proje kapsamında İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvuran yetiştiricilere bu güne kadar; 33 Boğa ve 328 Koç dağıtımı yapılmıştır. Bu gün de Karakoçan İlçesinde 10 yetiştiriciye damızlık boğa dağıtımı yapacağız" dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Üreticisinin Umutları Yeniden YeşerdiÖnceki Haber

Fındık Üreticisinin Umutları Yeniden Yeş...

Patateste Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi İle Üretim BaşlıyorSonraki Haber

Patateste Entegre ve Kontrollü Ürün Yöne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar