Şekerbank

Hibe Desteği Alan Et İşleme Tesisi Ziyaret Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe Desteği Alan Et İşleme Tesisi Ziyaret Edildi
Tofidass

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ hibe desteği alan et işleme tesisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü YILDIZ Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Abdullah SARAY ile yaptığı işletme ziyaretinde şu açıklamalarda bulundu;

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında % 50 hibe destekli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programıilimizde 2006 yılından bu yana yürütülmektedir.

2006-2014 yılları arasında ise sadece 16 proje sahibi yatırımcılarla hibe sözleşmeleriile sözleşme imzalanırken,  9. Etap kapsamında hibe desteği verilmesi uygun görülen 12 adet proje sahibi yatırımcılarla hibe sözleşmeleri imzalanmıştır.2015 yılı içerisinde 10. Etap kapsamında hibe sözleşmesi imzalayan 17 adet proje ile birlikte ilimizde son 2 yılda uygulanan ve uygulanmakta olan toplam proje sayısı 29 olmuştur.

9. Etap kapsamında hibe almaya hak kazanan et işleme tesisinde 800.000 TL makine, 560.000 TL inşaat olmak üzere toplam hibeye esas proje tutarı 1.360.000 TL lik yatırımın %50 si devlet tarafından desteklenmektedir.  İnşaatın büyük bir kısmının bittiği ve makinelerin hızlı bir şekilde yerleştirildiği tespit edilmiştir. ​ Tesisin açılışının mutlaka törenle yapılarak, hibelerin nerelerde ve nasıl tesislerle milletimizin hizmetinde kullanıldığını göstermeliyiz" dedi.

İl Müdürü YILDIZ, işletme yetkilisi ile birlikte üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.İlin ekonomisine katkıda bulundukları, gıda güvenliği açısından modern bir tesisin kazandırılması ve istihdam olanağı oluşturdukları için işletme yetkilisini tebrik etti.

İşletme yetkilisi de İl Müdürünün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve tüm aşamalarda İl Müdürlüğü idareci ve personellerinden gördüğü destek konusunda teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarçın ve bal karışımının inanılmaz faydalarıÖnceki Haber

Tarçın ve bal karışımının inanılmaz fayd...

Bitlis’te Okullarda Organik Tarım Semineri DüzenlendiSonraki Haber

Bitlis’te Okullarda Organik Tarım Semine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar