Şekerbank

Her karış toprağa bir dane tohum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her karış toprağa bir dane tohum
Tofidass

Bolu’da Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKEP) Projesi kapsamında atıl tarım arazilerinin etkin kullanılması amacıyla 215.000 Kg. Sertifikalı Buğday Tohumu ve 166.650 Kg Sertifikalı Arpa Tohumu çiftçilerimizle buluşturuluyor.

Tohum dağıtımın Bolu ayağında düzenlenen törenle üreticilere tohumlar dağıtılırken, dağıtım törenine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, İl Müdürü İzzet Murat, sektör oda temsilcileri, tohum almaya hak kazanan hak sahipleri ve üreticiler yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“Bakanlığımız üreticimizin maliyetlerini azaltma ve bunun yanında da ekilmemiş her karış toprağımızı değerlendirme amaçlı olarak Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilerimize %50 genel bütçe ve %50 üretici katkılı olmak üzere sertifikalı arpa/buğday tohumu temin etmektedir. Üreticimizin ana girdilerinden biri de yakıt ve gübrenin yanında tohumdur. Gübre ve yakıta bilindiği üzere düzenli olarak destek verilmekle birlikte tohum desteği de üreticilerimize önemli bir katkı sağlayacaktır.

Aynı zamanda stratejik bir ürün olan hububat ekimlerimizi destekleyerek stratejik bir değere haiz olan üretimin devamlılığını sağlama adına önemli bir adımdır. Üretim sizden destek bizden sloganıyla desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz değerli Bolu Milletvekillerimiz, İl Özel İdaremiz ve emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer yaptığı konuşmada; “Devletimiz bizler için araştırma yaparak iklim koşullarına, çevreye bu topraklara uygun çeşitleri temin ederek vatandaşlarımızla buluşturmaya devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Vali Yardımcımız Sayın Abdullah Abid Öztoprak;

“Proje kapsamında 215 bin kilogram sertifikalı buğday tohumu, 166 bin 650 arpa tohumu dağıtılacaktır. Merkez ilçemizde 89 çiftçimize yaklaşık 800 dekar alanda diğer ilçelerimizde ise 780 çiftçimize yaklaşık 7 bin 800 dekar alanda ‘Halis’ çeşidi buğday ekimi sağlanacaktır. Bravo çeşidi arpa alanında ise Merkez ilçemizde 90 çiftçimize yaklaşık 870 dekar alanda diğer ilçelerimizde ise 580 çiftçimize yaklaşık 5 bin 800 dekar alanda ekim yaptırılacaktır. Toplam proje bütçemiz 5 milyon 775 bin TL, toplam tohum miktarı 381 bin 650 kilogramdır. Toplam ekilecek alan 15 bin dekar, beklenen ürün miktarı 6 bin tondur. Umarım bu destekle beraber ilimizdeki hububat üretimi önemli miktarda artar. Malumunuz en stratejik sektör tarımdır. Tarımında en stratejik ürünleri hububat, hububatın içerisinde de buğday ve arpadır. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

1360 üreticimize yaklaşık 6 milyon TL bütçeli proje ile 15 bin dekar alan için 380 ton sertifikalı arpa/buğday tohumu dağıtılacak olup yaklaşık 6 bin ton ürün elde edilmesi planlanmaktadır.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bolulu Çiftçiler Bursa Tarım Fuarını Ziyaret EttiÖnceki Haber

Bolulu Çiftçiler Bursa Tarım Fuarını Ziy...

Çiftlik hayvanlarının verimliliği için bunlara dikkatSonraki Haber

Çiftlik hayvanlarının verimliliği için b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar