Şekerbank

Her İkisi de Mideyi Rahatlatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her İkisi de Mideyi Rahatlatıyor
Ülkemizde mayasıl otu, yara otu, kan otu, kılıç otu ve sarı kantaron gibi isimlerle de anılan Kantaron Otu, Mide rahatsızlığı, ağrı giderici, ateş düşürücü, bedene enerji veren, sayısız faydalar barındırıyor. Öte yandan Kedi Otu ise, Psikolojik rahatsızlıklara, ağır hastalıklara ve Depresyona karşı çokça kullanılan bir bitki. Sakinleştirici, mide rahatlatıcı ve sinir-stres gibi durumlara kullanılan bu bitki alternatif tedavilerde tercih edilenlerin başında yer alıyor
Tofidass

Doğa’nın mucizelerinden Kantaron ve Kedi Otu, günümüzde hala bir çok hastalığa karşı bitkisel amaçlı kullanılıyor. Kantaron Otu, Mide rahatsızlığı, ağrı giderici, ateş düşürücü, bedene enerji veren, sayısız faydalar barındırırken, Kedi Otu ise, Psikolojik rahatsızlıklara, ağır hastalıklara ve Depresyona karşı kullanılıyor. Kantaron Otu, Yaklaşık 700 yıldır insanlar tarafından kullanılan, neredeyse her yörede yetişebilen ve üzerinde sarı renkli çiçeklerin açtığı faydalı bir bitki olarak biliniyor. Bahar mevsiminde filizlenen çiçekleri, sonbaharın bitimine doğru dökülmeye başlıyor. Özellikle köklerinden ve çiçeklerinden faydalanılan bu bitkinin sağlığa olan faydaları azımsanamayacak kadar çok. Ülkemizde mayasıl otu, yara otu, kan otu, kılıç otu ve sarı kantaron gibi isimlerle de anılan bu bitki, 25 ile 60 cm boyunda ve çok dallıdır. Ülkemizde yaklaşık 70 farklı türü bulunmakta. Anadolu ve Avrupa’da yaygın bir bitki olan kantaron, Hristiyan inancına göre kutsal bir yerde bulunuyor. Doğa ananın insanlığa verdiği şifalı bitkilerin arasında yer alan Kedi otu, Psikolojik rahatsızlıklara, ağır hastalıklara ve Depresyona karşı çokça kullanılan bir bitki. Sakinleştirici, mide rahatlatıcı ve sinir-stres gibi durumlara kullanılan bu bitki alternatif tedavilerde tercih edilenlerin başında yer alıyor. Özellikle Kedi otu, Melisa ve Kantaron karışımı çaylar çokça kullanılıyor.

KANTARON OTUNUN FAYDALARI

Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki senelik otsu bir bitkidir. 40-80 cm yüksekliğinde boyu olup tüysüz bir yapıya sahiptir. İyi bir balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Adet sancılarını hafifletir ve kas gevşetici özelliği bulunmaktadır. Sinirsel rahatsızlıklara bağlı kekemeliklerde olumlu sonuçlar verebilir. Menopoz bunalımlarına karşı rahatlatma özelliği vardır. Soğuk algınlıklarına ve gribe karşı etkilidir. İshale karşı çok etkindir. Safra söktürücü ve ağrı kesici özelliğe de sahiptir. Bir Hastalık sonrası vücudun tekrar eski direncini ve gücünü toplaması içinde kullanılır ve etkilidir. Kan temizleyici özelliğe de sahiptir. Romatizma ağrılarına çok faydalıdır hatta romatizma önleyebilme etkisine de sahiptir. Kantaron Haziran ayının sonlarına doğru çiçeklenmeye başladığında yer mesafesinden 5-6 cm yukarıdan kesilerek bağ şeklinde istiflenir. Bebeklerde oluşan karın ağrılarını ve gaz sorunlarını giderir. Antiseptik etkisiyle yaraların iyileşmesini sağlar. Grip rahatsızlığına iyi gelir, bağırsak solucanlarını döker ve ishali keser. Kanserin tedavi sürecini hızlandırır, bilhassa kansere neden olan tümörün yok edilmesine katkı sağlar. Alkol, kafein ve nikotin gibi maddelere olan bağımlılığı ortadan kaldırır, ayrıca bu maddelerin vücuda verdiği zararları önler.

KANTARON KULLANIŞ ŞEKİLLERİNE GÖRE FAYDALARI

Tentür Olarak kullanılırsa; Ağzı geniş bir şişenin 5’te 1’ine kadar ince şekilde kıyılmış ve henüz çiçeklenme döneminde olan kantaron konur. Üzerine 5 de üne kadar 35-40 derecelik alkol su karışımı alkol olarak kanyak veya votka olabilir.1-2 hafta kadar dinlendirilir ve arada sırada çalkalanmalıdır. Sonra güzel bir şekilde süzme işlemi uygulanarak koyu renkte olan şişelere konur. Her türlü yanık veya güneş yakılarına karşı son derece etkilidir. Her türlü yaraları iltihaplı sivilceleri ve birçok mikrobik cilt yaralarını pansuman yaparken kullanılır. Çay olarak kullanılırsa; Bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış kantaronu demliğin içine koyarak ve demliğe 1 bardak su ekleyerek kaynama derecesinde kaynatılıp ocaktan alınarak 5-6 dakika üstü kapalı olarak demlendirilir. Orta dereceli veya hafif depresyonlara karşı mümkün olduğunca yararı vardır. Uyurken idrar çıkarma problemi de psikolojiye bağlı olduğu için bu probleme de iyi gelmektedir. Uykusuzluk gerginlik, tedirginlik, korku gibi problemlerde de iyi sonuçlar ortaya konur. Yağ olarak kullanılırsa; Kapalı olmayan güneşli havalarda henüz tam olgunlaşmamış henüz çiçek halinde olan kantoranları toplayıp hafif bir şekilde ezilerek şeffaf kavanozlara konur. Kavanozun nerede ise boğaz kısmına kadar doldurulmalıdır. Üzerine zeytinyağı ilave edilir ve mayalanma süreci boyunca 3-4 gün ağzı açık bir şekilde güneşte bekletilir. Sonra ise ağzı kapalı şekilde zaman zaman çalkalanarak 3-5 hafta dinlendirilir. Kırmızı bir renk alan yağ çok iyi bir şekilde süzme işleminden geçirilerek koyu ortalama sıcaklıklarda olan ortamlarda koyu renkli şişelere konarak 1-2 yıl kullanılabilir. Sinirsel kaynaklı mide ve karın ağrılarına karşın içilerek de tüketilebilir. Zona hastalığına karşı etkili bir yöntemdir. Ses kısılmalarına ve ses tellerinde ki sorunlara da iyi etki eder. Boyun kaslarındaki veya herhangi bir bölgedeki kaslardaki kasılma ve gerginliklere karşı masaj yapılarak kullanılırsa faydalı olur. Karnı ağrıyan bebeklerin ağrısını giderme de etkilidir.

KEDİ OTUNUN FAYDALARI

Kedi otu Kramp ve Sancılara Şifa Oluyor; Spazm çözücü olan kediotu, özellikle kadınlarda aybaşında meydana gelen sancılara meydan okuyarak, sancının azalmasını ve vücudun rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda bağırsaklardan kaynaklanan ani sancılanmaları da kedi otu çözüyor. Aniden başlayan kramplarınızı ve sancılarınızı bu şekilde sonlandırabilirsiniz. Kalp Krizi Riskini Önlüyor; Kedi otu kalp krizi risklerinin önüne geçiyor. Sinirle başlayan göğüs ağrıları ve kalp ağrılarına önlem olarak kedi otu kullanmalısınız. Migren ve Baş Ağrınız Varsa Kedi Otu Kullanın; Kedi otu göz bozukluklarından dolayı oluşan baş ağrılarına ve migren ağrılarına şifa olmaktadır. Eğer baş ağrınız gerginlikten dolayı meydana geldiyse gerginliğinizi alarak sizi gevşetir ve baş ağrınızı keser. Kedi Otu Gaz Söktürücü Olarak Kullanılıyor; Vücudun gaz nedeniyle şişmesi ve gaz çıkaramama durumunda kedi otu kullanırsanız rahatlıkla vücudunuzdan gazı atabilirsiniz. Bunun için asitli içecekler kullanmak yerine kedi otunu tercih etmelisiniz. Bu şekilde gaz oluşumunu da engellemiş olursunuz. Kedi otu Uykusuzluğa ve Sinire İyi Geliyor; Kedi otu antik çağlardan bu yana geceleri yaşanan uykusuzluk problemleri için kullanılmaktadır. Eğer sinirsel hastalıklarınız varsa ve gün içerisinde rahatlamaya, gevşemeye ihtiyacınız varsa kedi otu kullanmalısınız. Uyku ve stres birbirini tamamlayan iki unsurdur. Eğer kedi otu kullanarak sinirlerinizi gevşetirseniz gece rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

KEDİ OTUNUN KULLANIŞ ŞEKLİ VE ZARARLARI

Kedi otunun kullanışı ve bazı zararlı durumlarından bahseden Aktar Yıldırım şunları belirtti, “Kedi otunu sinirlerinizi gevşetmesi için kullanmak istiyorsanız banyo suyuna atarak teninizle temas etmesini sağlayın. Piyasada kedi otunun damıtılmasıyla elde edilen kedi otu esansını da tüketebilirsiniz. Kedi otunu çay olarak kullanabilirsiniz: Kedi otu bitkisinden 1 çay kaşığını kaynamış suya ekleyip 10 dakika süresince demlenmesini bekleyin. Süre sonunda ılık şekilde tüketebilirsiniz. Faydalı yanları olduğu gibi zararları yönleri de vardır. Önerilen dozdan daha fazla tüketildiği zaman baş ağrısı, görmede bulanıklık ve huzursuzluk yapabilir. Sürekli kedi otu kullanıyorsanız 1 aylık ara vermeniz gerekir. Aksi takdirde uyarıcı etki oluşturur. Kolesterolü etkileyen, antidepresan ve mantar ilaçları kullananlar kedi otundan uzak durmalılar. 2 yaşını geçmemiş çocuklara kesinlikle verilmez. Emziren ve hamile bayanların kullanımı sakıncalıdır. Tentür veya çay olarak tüketilebilir.”

Melisa, Kantaron ve Kedi Otunu bir arada kaynatıp içilmesini tavsiye eden Aktar Eyüp Yıldırım, “Kantaron otu olarak bilinen bitki, daha çok yağı çıkartılıp ağrılara karşı kullanıyor. Aynı zamanda vücut için kas gevşetici bir özelliğe sahip. Kantaron vücuttaki kasları gevşettiği için sinir, stres ve ağrı gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Melisa, Kantaron ve Kedi Otunu bir arada kaynatıp içtiğinizde tam da sakinleştirici bir çay haline geliyor. Belli bir dozda her birinden bir tutam kullanıldığında 8 dakikalık bir kaynamadan sonra aç karna ve yarı tok bir şekilde içildiğinde birçok faydasını görebilirsiniz. Bu üç bitki tek başına da çok faydalıdır. Ama daha çok eğer ağrı, depresyon, sinir veya stres varsa bu üçünü karıştırıp içebiliyorsunuz, ayrıca kas ağrılarınız varsa Kantaron otu son derece faydalıdır” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya'yla Meyve Krizi Büyüyor: İşte Son Yasaklanan İki MeyveÖnceki Haber

Rusya'yla Meyve Krizi Büyüyor: İşte Son...

Kırklareli’ne santral kurulursa tarım ve hayvancılık biterSonraki Haber

Kırklareli’ne santral kurulursa tarım ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar