Şekerbank

Hedefimiz Yüzde 1,5 Olan Meyvecilik Oranını 5 Yıl İçerisinde Daha Yüksek Rakamlara Ulaştırmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedefimiz Yüzde 1,5 Olan Meyvecilik Oranını 5 Yıl İçerisinde Daha Yüksek Rakamlara Ulaştırmak
Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun; 'Hedefimiz Yüzde 1,5 Olan Meyvecilik Oranını 5 Yıl İçerisinde Daha Yüksek Rakamlara Ulaştırmak'
Tofidass

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından meyveciliğin geliştirilmesi, kırsal kesimde yaşayan çiftçilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi, çiftçi gelirlerinin çeşitlendirilmesi, köy ve kasabalarda yeşil alanların oluşturulması, çiftçilerin meyve ihtiyaçlarını kendi üretimlerinden karşılamaları ve ağaç sevgisi kazandırılması amacıyla çiftçilere kapama meyve bahçesi kurmaları için fidan dağıtımı yapılmaktadır.

Bu kapsamda; Aksaray İl Genel Meclisi bütçesinden ayrılan ödenekle satın alınan 7080 adet muhtelif meyve fidanı İl Müdürlüğü bahçesinde  27 çiftçiye törenle teslim edildi.

İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım törene Aksaray Valisi Şeref ATAKLI, İl Müdürü Bestami ZABUN, İl Müdür Yardımcısı Doğan İPEK, İl GeneL Mecli Üyesi Celalettin KILIÇ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, İl Müdürlüğü Teknik personelleri, Sivill Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve fidan alacak çiftçiler katıldı.

Vali Şeref ATAKLI yaptığı konuşmada; "Bilindiği üzere Tarım Strateji planında, amacımız ilimizde meyveciliği geliştirmeye yönelik değişik uygulamaları hayata geçirmek. Bu kapsamda kapama meyve bahçesi kurma niyetinde olan çiftçilerimizi Valilik ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz olarak destek olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Dağıtılan fidanların tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Müdürü Bestami  Zabun ise, "İl Genel Meclisimizin bize tahsis etmiş olduğu ödenekten her yıl olduğu gibi meyveciliği  ve sebzeciliği geliştirme projesi  kapsamında  çiftçilerimize fidanları dağıtacağız.

 Aksaray ilimiz Tarım ve Hayvancılık şehri olduğunu ve  bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için Tarım ve Kırsal Kalkınması Strateji planını yaptık ve uygulamaya koyduk bu uygulama içerisinde gelişmek eksenlerinden bir tanesi de meyveciliğin geliştirilmesi kapsamında bahçelerimizi oluşturacağız. Yüzde 1,5 olan  meyvecilik oranını  5 yıl içerisinde  daha yüksek rakamlara ulaştıracağız Önceki yıllarda İl Müdürlüğümüze müracaat eden herkese birkaç tanede olsa fidan veriliyordu. Fakat bu şekilde yapılan desteklemenin çok fayda sağlamadığını gördük ve bu sistemden vazgeçtik  Ancak alınan karar gereği Sayın valimizin de bu kararı desteklemesi ile beraber 3 dekar ,daha sonra 5 dekara fidan dağıtımı ayrıca çiftçilerimizden de uygun talep gelirse  10 dekarı  hedefliyoruz. Amacımız kapama meyve bahçesi oluşturulması  ve ekonomik büyüklüğün sağlanması  üretilen meyvelerinde pazarlanması acısından  ihracatçıların da buraya kadar gelerek alması  ve soğuk hava deposu oluşturulması içinde  bizim için önemli .

Bugün dağıtacağımız fidanların toplamı  7080 Adet  Bedeli  95,600 Tl  Çiftçilerimizden fidan başı  1 .00 Tl   katkı alıyoruz buda sembolük bir rakam tamamen devletimizin desteği ile dağıtılan fidanlardır. 27 çiftçimiz 27 Adet kapama meyve bahçesi oluşturacak  bizde  bu çiftçilerimize  gerekli eğitimi verdik  aynı zamanda da fidan nasıl dikilir, bakımı nasıl olur , hangi hastalıklar olabilir bunla ilgilide kendilerine çiftçi mektubu hazırladık verdik kendilerinede köylerdeki çalışan mühendis arkadaşlarımız  birebir çiftçilerimizi ekiminde, dikiminde sürekli birebir yanında olacaklar. Bugün burada çiftçilerimize  5830 Adeti çeviz  950 Adet Badem 300 Adeti de elma olmak üzere toplamda 7080 Adet fidan dağıtılacaktır'' dedi.

Konuşmaların ardından, çiftçilere fidanların teslim edilmesiyle tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlık Personel Alımını İkinci Kez BaşaramadıÖnceki Haber

Bakanlık Personel Alımını İkinci Kez Baş...

Sahte İçki Denetimleri ArttırıldıSonraki Haber

Sahte İçki Denetimleri Arttırıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar