Şekerbank

Hayvancılık Konseyi Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvancılık Konseyi Toplandı
Tofidass

DSİ 24. Bölge Sosyal Tesisleri toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Günay ÖZDEMİR, Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN,Kars Milletvekili Dr. Selahaddin BEYRİBEY, İl Gıda, Tarın ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN, Kurum Amirleri ve STK'lar katıldı.

Vali Günay ÖZDEMİR: " Öncelikle burada bulunan bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum kurumlarına böyle bir çalışma grubuna dahil oldukları için teşekkür ediyorum. Valilik olarak biz her kurumun kamu, özel ve STK'ların İlimiz tarım ve hayvancılığına yönelik farklı çalışmalar ve görüşlerini sorumluluğu üzerimize alarak birleştirmeyi, ortak akıl çevresinde toplamayı amaçlıyoruz. İşi doğru yürütme adına sistemi resmi olarak kurmuş bulunuyoruz. Kars için birinci derece önemli olan tarım ve hayvancılık konularında sektörlerin birliğini sağlayarak ihtiyaçların tespit edilip ve problemleri çözüme ulaştıracağız. Burada bütün kurum, kuruluş ve STK'lara önemli görev düşüyor. Konseye üye bütün kurum, kuruluş ve STK'lar problemlerini doğru bir şekilde dile getirmeli ki oluşturduğumuz bu sistem Kars halkına faydalı olsun. Ayrıca İlçelerimizde de İlçe Konseylerimizin kurulması sağlanacaktır. Her kesimin her kuruluşun oluşturduğu bu sinerji ve enerji ile önemli adımlar atılacaktır, hayırlı olsun." dedi.

Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN: "Bu konseyin Sayın Vali sayesinde yönerge olarak tamamlanmış olması önemlidir. Paydaşların birlikte hareket etmesi ile hayvancılık ve tarım faaliyetlerinde kalite artacaktır. Farklı bakış açılarının bir araya getirilmesi sonucu ortak akılın sahaya yansıması daha kolay olacaktır. Bütün paydaşların görüşlerinin tek ses olarak toplanması Konseyin çalışmalarının Ankara'da daha kolay temsil edilmesine vesile olacaktır" dedi.

Kars Milletvekili Dr. Selahaddin BEYRİBEY: " Kars deyince akla ilk hayvancılık gelir, hayvansal gıdaları ve Tüm İç Anadolu'ya gerçekleştirilen hayvan sevkiyatları gelir. Bölgemize daha ucuz yem getirerek maliyeti düşürmek ana hedefimizdir ve bu konuda çalışmalarımız sürmektedir. Son yıllarda hayvan sayısı ve kalitesinde önemli iyileşmeler görüyoruz. Kültür hayvan ırklarının iyileşmesinde gerek suni tohumlama gerekse boğa desteklemelerinin katkısı büyüktür. Bu konseyle birliktelik sağlanacak ve ortak bir akıl ortaya çıkacaktır. Kars'ta tarım ve hayvancılığı geliştirecek çalışmalar artacak ve güçlenecektir. Bu birliktelik umarım hayırlara vesile olur." dedi.

Kars İl Gıda, Tarın ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN: "Kars İlinde tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör arasında koordinasyonu sağlamak, sektörün sürdürülebilir büyüme stratejilerinin belirlenmesinde kamu-özel sektör eşgüdümünü, sektör kümelenme ve güç birliğini hayata geçirmek maksadıyla oluşturulan konseyimizin tanıtım toplantısına hoş geldiniz diyorum.

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada tarım vazgeçilmez bir sektördür. İlimiz nüfusunun % 70 i bir şekilde bu sektörün bir tarafında iştigal etmektedir. Bu kadar çoğunlukla tarımla iştigal eden geçimini sağlayan İlimizde tarım sektörü tüm sektörlerin önündedir.

İlimiz 500.000'lerin üzerinde büyükbaş varlığı, 600.000'lere ulaşan küçükbaş varlığı yine hatırı sayılır arı kovanıyla kanatlı kaz varlığıyla bölgesinde olduğu kadar ülkemiz genelinde yadsınmayan gelişmeleri takip edilen bir şehir konumundadır.

Bizler ilimiz tarımının ve çiftçisinin ihtiyaçlarının ve problemlerinin farkındayız ve bunun çözümü ve gereği için çabalamaktayız. Yeterli mi kesinlikle değil. İşte bu bağlamda bizler Sayın Valimiz himayelerinde bu KONSEYİ kurmakta amacımız sektörün tüm paydaşlarını işin içine sokarak daha hızlı ilerlemek yapılan işleri daha verimli hale getirmek içindir. Tarım sektörü ile diğer kamu-özel sektör kuruluşları arasında bilgi akışını ve işbirliğini geliştirerek sorunların çözümünde ortak akıl oluşumuna destek sağlamak için bir araya geleceğiz.

Gerek yapacağımız projelerde gerek uygulayacağımız yaptırımlarda gerekse çiftçilerimizin üreticilerimizin problemlerinin çözümünde kamu, özel sektör ve STK'ların birlikte çok daha hızlı ilerleme kaydedeceği kanısındayız. Bizler Sayın Valimizin himayelerinde Kaymakamlarımızla diğer kamu kurumlarımızla üretici yetiştirici tüm STK'larımızla konsey çatısı altında çıkarılan Valilik yönergesiyle resmi bir hüviyet kazandırmış olacağız. İnşallah bu yönergenin gereği faal farkındalık oluşturan örnek teşkil eden bir çalışma gerçekleştireceğiz." dedi.

Konsey çalışma sisteminin tanıtımının ardından toplantı sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'da Sebze Kontrolleri Devam EdiyorÖnceki Haber

İstanbul'da Sebze Kontrolleri Devam Ediy...

Kayseri Tarımının Sorunları Masaya YatırıldıSonraki Haber

Kayseri Tarımının Sorunları Masaya Yatır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar