Şekerbank

Hayvancılığın Başkenti Kırşehir'e Modern Tesis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvancılığın Başkenti Kırşehir'e Modern Tesis
0
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ŞAHİN, Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında incelemelerde bulundu. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ticaret Borsası ve Ahi Evran Üniversitesi tarafından yapılan proje ile  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Canlı Hayvan Pazarının Modernizasyonu Projesi" nde sona yaklaşılıyor.

Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, faaliyete geçen Dezenfeksiyon Tüneli ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Müzayede Salonu ve Otomasyon Sistemi hakkında İl Müdürü Kenan ŞAHİN'e bilgiler verdi.

İl Müdürü Kenan ŞAHİN, "Canlı Hayvan Pazarının Modernizasyonu Projesi ette marka şehir olan Kırşehir hayvancılığına dolayısıyla Türkiye hayvancılığına büyük katkı sunacak. Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan 113 Proje arasında 1. seçilen ve yaklaşık 1,5 Trilyona yapılacak olan Proje son derece modern olacaktır. Proje kapsamında faaliyete geçen Dezenfeksiyon Tüneli ile hayvan pazarına gelen araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilerek bu şekilde yayılabilecek hastalıkların önüne geçilecek, çok modern bir şekilde yapılan Dezenfeksiyon Tüneli ile Türkiyede bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Müzayede (Hayvan Satış) Salonu ve Otomasyon Sisteminin en büyük özelliği alıcı ve satıcı bir araya gelmiş olacak. Bu sistemle kulak küpesindeki barkodu okunan hayvanların cinsi, kilosu, nereden geldiği, yapılan aşılar alıcı tarafından ekranda görülerek satıcının hayvanlarını değerinde satması ve alıcınında hayvanın tüm özelliklerini görerek değerinde almasına olanak sağlayacak. 5.000 büyükbaş ve 10.000 küçükbaş kapasiteli Canlı Hayvan Pazarımız açısından önem taşıyan Proje önümüzdeki günlerde faaliyete geçtiğinde İlimiz ve bölgemiz açısından güzel bir gelişme olacaktır" dedi.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğu Karadeniz'de balık bereketiÖnceki Haber

Doğu Karadeniz'de balık bereketi

Güvenli Traktör Kullanım ProjesiSonraki Haber

Güvenli Traktör Kullanım Projesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar