Şekerbank

Haymana’da Hasat Bayramı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haymana’da Hasat Bayramı
Tarım, Çevre ve Yaşam Birimlerinin Öncüsü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Haymana Araştırma Uygulama Çiftlik İşletmesinin geleneksel 2015 yılı Hasat Bayramı kutlandı.
Tofidass

1983 yılında kurulan ve Tarla Bitkileri Şubesi, Bahçe Bitkileri Şubesi ve Hayvancılık Şubesi birimlerinden oluşan çiftlikteki hasat bayramına; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Berahitdin ALBAYRAK, Ankara Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden GÜNGÖR, II. Başkan Prof. Dr. Melahat Avcı BİRSİN, ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Haymana Bölge Sorumlusu Bediha KADIOĞLU, Haymana Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil İbrahim UÇAK, Öğretim Üyeleri, TEMA Vakfı Temsilcileri, Öğrenciler ve Stajyer Ziraat Mühendisleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Umut TOPRAK; “Ankara Ziraat Fakültesi olarak, modern ve çağdaş tarımda teori ile pratiği birleştirerek hızla ilerleme sağladık. Desteklerinden dolayı Ankara Üniversitesi Rektörü ve Ziraat Fakültesi Dekanına teşekkür ediyorum. Tarımda ulusal ve uluslararası her türlü projeye açığız.” dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU; “Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftlik İşletmesi Müdürümüz bu birimimizin tarihsel gelişim sürecini  bizlere özetledi. Geleneksel hale getirdiğimiz hasat bayramımıza katıldıkları için tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Fakültemiz tarımsal alanda uluslararası boyutlarda önemli projelerde kendini kanıtlanmış bir kurumdur. Yabancı üniversitelerle bir çok projede  işbirliği yapmaktadır. Japonya Tokyo Teknoloji Üniversitesi modern tarımın geliştirilmesine büyük katkılar sunacak projelere imza atmıştır. Çiftlik ve istasyonlarımızda mesleki stajların yeniden yapılandırılması konusunda ciddi girişimler içerisindeyiz. TÜBİTAK ile uzay teknolojisi, uzaktan algılama ile bitki geliştirilmesi konularında ciddi projeleri hayata geçirme noktasında çalışmalar yapmaktayız. Fakültemize; çiftliklerimizden ve istasyonlarımızda ki tarımsal projelerden parasal girdi sağlamaktayız. Fakülte olarak AR-GE amaçlı her türlü projeye hazırız. Japonya’dan sonra, Çin ile protokol imzalama noktasındayız. Çiftliklerimiz; asma gen, bahçe, tarla ıslahı melezleme konusunda Bakanlığımızla işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaktadır. Çiftçilerimizin eğitilmesi, modern tekniğin geliştirilmesi noktasında Ankara Ziraat adına yaraşır bir bilim merkezi olarak, 12 ay faaliyet gösterecek, sosyal sorumluluk projelerine önem verecek bir kurum olması için büyük çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ; ”Güzel bir günde, iyi bir kalabalık var. Öğretim üyeleri ile konuklarla bereketli bir hasat bayramı yapıyoruz. Can suyu ile başladık hasat ile sezonu tamamlıyoruz. Çiftliğimizin 32 yıllık bir öyküsü var. Can suyu; tohuma, bereket, cesaret, güven, Hasat; emeğe, kararlılığa yönelik bir başarının ürünüdür. Kültür ve sosyalleşme bir araya gelmeli, birikimler gelecek kuşaklara aktarılmalıdır. Geleneksel hale getirilen bu hasat bayramında beraberiz, mutluluğu birlikte ifade ediyoruz. Tarımın 15 bin yıllık bir öyküsü var. Daha verimli bir tarım için çalışmalıyız. 1 milyar aç, 2 milyar açlık sınırında insanın yaşadığı bir dünyada, adaletsiz paylaşmanın, inanılmaz israfın bir arada olduğu bir evrende bulunuyoruz. Tarımın modernleşmesi, sağlıklı gıdaya ulaşma konusunda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 133 yıldır yenilikçi bir kurum olma vasfını sürdürmüştür. Tarımla ilgili toplumsal sorunları irdelemek hedefine ulaşırken, Büyük Önder Atatürk’ün; “Milli Ekonominin Hedefi Ziraattir.” sözünü kendimize rehber kılarak yolumuza devam ediyoruz. Çiftliklerimiz; modernleşmenin, çağdaşlaşmanın önemli noktalarıdır. Çorak bir araziyi; yeşile dönüştüren katılımcı, paylaşımcı, projeci bir eylem planı hazırlamalıyız. Hasat bayramının çiftçilerimize bereket getirmesini diliyorum.” dedi ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ biçerdövere binerek hasadı başlattı.

ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Haymana Bölge Sorumlusu Bediha KADIOĞLU ile çiftlik içinde yapılan asfaltlanma çalışmalarını yakından inceleyen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU yapılan hizmetlerden dolayı ABB Başkanı İbrahim Melih GÖKÇEK’e teşekkür ettiler.

Hasat Bayramının hayırlı olması dileğinde bulunan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT’a; Ankara Üniversitesi’ne olan yakın ilgi ve yardımlarından dolayı Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İBİŞ ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU selam ve teşekkürlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Aydın'dan, vatandaşa KKKA hastalığı uyarısıÖnceki Haber

Milletvekili Aydın'dan, vatandaşa KKKA h...

Miraslı tarım arazilerinde süre doluyorSonraki Haber

Miraslı tarım arazilerinde süre doluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar