Şekerbank

Havsa İlçesi Azatlı Köyünde Sıvat Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havsa İlçesi Azatlı Köyünde Sıvat Açılışı Yapıldı
Tofidass

Havsa İlçesi Azatlı Köyünde Sıvat (hayvan sulama çeşmesi) açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Dursun Ali ŞAHİN, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Sayın Kamuran ERASLAN, Havsa Kaymakamı Sayın Alparslan KILIÇ, İl Müdürümüz Sayın Orhan SARI ile birlikte İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Sayın Abdülaziz ÇAKICI ve Encümen üyeleri, Kurum Amirleri, Köy Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayvancılığı geliştirmek için İl Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri çerçevesinde Edirne'de toplam 13 köyde Sıvat (hayvan sulama çeşmesi) yaptıklarını belirten Vali Dursun Ali ŞAHİN "Azatlı Köyündeki Sıvat (hayvan sulama çeşmesi) açılışı simgesel bir açılıştır. Çünkü Proje kapsamında 13 köyümüze daha sıvat (hayvan sulama çeşmesi) yaptık. Ayrıca bu Proje kapsamında meraların ıslahı için gübreleme yapıldı. Hayvancılık İlimiz için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Şahsım adına hayvanları çok severim. Bunun için onların ihtiyacını karşılamak bizlerin asli görevidir." dedi.

Çayır mera alanlarında yetersiz olan sıvat (hayvan sulama çeşmesi) sayısının arttırılması için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tahsis edilen 100.000 TL ödenek ile 13 köyümüzde sıvat (hayvan sulama çeşmesi) yapımının gerçekleştiğini söyleyen Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan SARI "10 köyümüzde sıvat (hayvan sulama çeşmesi) yapımı tamamlanmış, 3'ünde de yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Azatlı Köyünün 3.565 da mera alanın bulunduğunu ve 1.400 büyükbaş ile 1.300 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Azatlı Köyünde yapılan sıvat (hayvan sulama çeşmesi) ile mera alanlarında otlayan hayvanların su ihtiyacı karşılanacaktır. Ayrıca, çeşmenin çevresine hayvanların gölgelik ihtiyacının karşılanması amacıyla 100 adet akasya, akçağaç, dişbudak vb. fidan dikilecektir." Diye belirtti.

Açılışın ardından çok sayıda katılımcıya pilav ve tatlı dağıtıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Kadın Çiftçiler Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu' Eğitimlerinin Sertifika Töreni YapıldıÖnceki Haber

'Kadın Çiftçiler Serbest Sistem Yumurta...

GDO'lu ürünlerin yetiştirilmesinde AB'den yasak geldiSonraki Haber

GDO'lu ürünlerin yetiştirilmesinde AB'de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar