Şekerbank

Gürer: “Süt Artık Sudan Ucuz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: “Süt Artık Sudan Ucuz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer: Süt üreticisinin sorunları gün geçtikçe büyüyor, Süt fiyatı sudan ucuz hale gelmiş durumda
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette süt üreticilerinin durumları konuşuldu. Gürer, hükümetin hayvancılık ve tarımda işin doğrudan içinde olan kesimlere destekleri artırması gerektiğini belirtti. Süt’te yaşanan sorunların düşündürücü olduğunu ifade eden Gürer süt sudan ucuz daha çok tüketimini sağlayacak çalışmalar yapılmalıdır. Süt içimi teşvik edilmelidir. Bundan 40-50 yıl öncesi kahvaltıda süt eksik olmazdı. Şimdi süt krizi yaşanıyor. Burada da hükümet politikalarının sorunu çözecek derinlikte olmamasının etkisi çok fazla. Daha çok süt ile beslenilmesi ve süt ürünlerinin değer bulması sağlanmalı, vatandaş süt ile elde ettiği gelire uygun yaşamına devam edecek noktaya gelmeli. Köylerin boşalması tarım ve hayvancılığı da etkiliyor ”dedi. 

“NİĞDE’DE GÜNLÜK 850 TON SÜT ÜRETİLİYOR”
Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan süt tüketiminin artırılması ve süt ile ilgili sorunların aşılması konusunda birlik olarak çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Çiğ süt 2014’den bu yana yeterince değer bulmadı. Sadece Niğde’de 7 bin üyemiz var ayrıca birlik bulunan Bor’da bin 200, Çamardı’da 250 vatandaşımız Süt Üreticileri Birliği’ne üye ve günlük süt üretimi yapıyor. Süt üreticilerinin gelişimi için yeterli destek sağlanırsa il dışında da Pazar oluşur ve oluşan pazardan da üreticilerimiz ticaretini geliştirebilir. Niğde’de Günlük 850 ton üretim yapılıyor” dedi.

“ÜRETİCİLER YETERLİ DESTEĞİ ALAMIYOR”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, “Ulusal Süt Konseyi ton başına süt fiyatını bin 400 lira olarak açıkladı. Süt Üreticilerinin bin 500 lira talebi vardı. Hayvan bakım masrafları, yem masrafları ve diğer giderlerle hesaplandığında sütün taban fiyatının ton başına en az bin 500 lira olması gerekli idi. Bugün en ucuz yem fiyatının 60 lira olduğu ifade ediliyor. Girdi fiyatlarının düşmesini üreticiler doğal olarak hükümetten bekliyor. Kilo başına süt üreticilerine verilen destek 47 kuruşa kadar düşmüş durumda. Bu yıl üretici desteklerini de alamamış durumda. Sudan ucuz süt üreten hayvan sahiplerinin destekleri artırılıp alacakları zamanında verilmelidir. Sütün kullanımının artırımı için çalışmalar yapılmalı, sanayicinin üreticinin çektiği sıkıntı ve sorunları gözeterek fiyat oluşumuna olumlu katkı vermelidir. Tüketici pahalı ürün almasın, üretici mağdur olmasın” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyetini ifade eden Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer’e çalışmalarında başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli Hibrit Çerezlik Ayçiçeği Çeşidinin Hasadı YapıldıÖnceki Haber

Yerli Hibrit Çerezlik Ayçiçeği Çeşidinin...

20 Yıldır Vazgeçmedi! Hiç İlaç Kullanmadan Yetiştiriyor…Sonraki Haber

20 Yıldır Vazgeçmedi! Hiç İlaç Kullanmad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar