Şekerbank

Güçlü Kooperatifler İçin Eğitim Stratejileri Paneli Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güçlü Kooperatifler İçin Eğitim Stratejileri Paneli Düzenlendi
Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitim Programı (KOOP-GEP) Kapsamında Çanakkale’de Sertifika Töreni Düzenlendi
Tofidass

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nın 2,3 numaralı “Kooperatif denetim ve yönetim kurulu üyelerine eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu getirilecektir” eylemi kapsamında; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakanlığı koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte hazırlanan “Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı” Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanarak 2014 yılında uygulamaya konulmuştur.
Bu kapsamda; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakanlığı tarafından hazırlanan örnek eğitim programı doğrultusunda Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü ile Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle 6-10 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim sonunda düzenlenen sınavda, başarılı olan 132 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı Çanakkale Halk Eğitim Merkezince düzenlenen sertifikalar 02 Nisan 2016’da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle verilmiştir. Törende ayrıca Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile“KOOP-GEP İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.
Tören kapsamında ayrıca “Güçlü Kooperatifler İçin Eğitim Stratejileri” başlıklı bir panel düzenlenmiştir. Panel kapsamında Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Arif Sami SEYMENOĞLU tarafından “Kooperatifçilik eğitimlerinde Bakanlığımız Stratejik Yaklaşımı” konulu bir sunum yapılmıştır. Panelde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK yer almıştır.
Ticaret Odası salonunda düzenlenen törene,  Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Çanakkale Ticaret İl Müdürü Dr. Hüsniye FIRAT ile kooperatif yönetici ve ortakları, DGRV temsilcileri ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Bakanlığımızdan Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı Soner TIĞLI ile Çanakkale İl Müdürlüğü personeli de katılım sağlamıştır.
Toplantının son bölümünde, Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami SEYMENOĞLU tarafından “Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri” konulu bilgilendirme yapılmıştır. Bölgenin özellikle rüzgâr ve güneş enerjisi bakımından potansiyeline dikkat çekilerek bu alanda kooperatiflerin kurulması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için faaliyetlere devam edileceği belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yozgat nohut üretim alanları açısından 7. sıradaÖnceki Haber

Yozgat nohut üretim alanları açısından 7...

7.Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açılış Töreni DüzenlendiSonraki Haber

7.Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Açılış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar