Şekerbank

Grip olduğunuzda tüketmeniz gereken yiyecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Grip olduğunuzda tüketmeniz gereken yiyecekler
Havaların soğuması ve kışın kapımıza dayanmasıyla birlikte grip ve soğuk algınlıkları hızla arttı. Bu hastalıkların salgınlaşmasıyla beraber gripten kaçmak iyiden iyiye zorlaşıyor. Ama düzenli ve sağlıklı beslenmeyle gripten korunmak mümkün.
Tofidass

C vitamini

Yaz ve kış aylarında düzenli bir beslenme alışkanlığına sahip olunmalı. Özellikle taze sebze ve meyveler soğuk havalarda tüketilecek en ideal besinlerden. İnsan vücudu C vitamini üretemez. Bu yüzden günlük beslenmemizde C vitamini almak çok önemlidir. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini bağışıklık sistemini destekler. Soğuk algınlığını önler. Portakal, greyfurt, limon, mandalina gibi besinlerde C vitamini bulunur.

A vitamini

A vitamini güçlü bir antioksidandır. Karaciğer, balık yağı, yumurta ve süt gibi hayvansal kaynaklarda hazır bir şekilde bulunur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Soğuk algınlığına  ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Brokoli, havuç, biber ve kabak gibi besinlerde bulunur.

Bal

Bal kısa sürede enerji düzeyini arttırır. Kas yorgunluklarını etkileyici şekilde giderir. Farklı nedenlerden kaynaklanan öksürükleri giderir ve şiddetini azaltır. Öksürük sorunuyla daha iyi mücadele etmek için bala bir çay kaşığı limon ekleyebilirsiniz. Ayrıca boğaz enfeksiyonuna karşı korur.

Kuşburnu

Kuşburnu genellikle çay olarak tüketilir. Solunum yolu hastalıklarını azaltır. Özellikle çocuklarda kronik öksürük, astım, bronşit gibi sorunları giderebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bakteri ve enfeksiyonları giderir. Kanı temizler ve idrar enfeksiyonlarını engeller. Kuşburnu çayı nezle grip gibi hastalılarda etkilidir. Hastalılara yakalanma riskini azaltır ve hastalıklardan daha kolay kurtulmaya yardımcı olur.

Zencefil

Zencefil Asya bölgesinde eskiden beri soğuk algınlığına ve gribe karşı tedavi yöntemi olarak kullanılır. Günde 2-3 kere tüketilen zencefil kısa sürede hastalıklardan kurtulmasına yardımcı olur. Mide bulantılarına karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında meydana gelebilecek bakteriyel enfeksiyonlara karşı korur ve öksürük ve boğaz tahrişlerini giderir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık fiyatı yeniden yükselişteÖnceki Haber

Fındık fiyatı yeniden yükselişte

Sahte zeytinyağı ele geçirildiSonraki Haber

Sahte zeytinyağı ele geçirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar