Şekerbank

Göletler Balıklandırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göletler Balıklandırılıyor
Göletler Balıklandırılıyor
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2015 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Bingöl İline tahsis edilen 22.500 adet yavru sazan balığı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretilerek Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlilerince usulüne uygun şekilde iç sulara bırakılmıştır.

Yapmış olduğu açıklamada İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet YILDIRIM “Bölgemizde balıklandırmaya olan yoğun talep üzerine İl Müdürlüğü olarak 11.09.2015 tarihi itibariyle 45.000 adet yavru sazan balığı daha getirilmiş olup Gülbahar ve Sancak Sulama barajlarına bırakılmıştır”. dedi.

Balıklandırma çalışmasıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının su ürünlerinden karşılanması hedeflenmektedir.

Ortalama 1-2 gram ağırlığında olan sazan yavrularının ancak 2 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 cm.'ye ulaşabilecekleri  düşünülmektedir.

Balıklandırma çalışmalarında, hali hazırda yetiştiriciliğe açılmamış olan ve amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynakları özellikle tercih edilmiştir.

Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılık faaliyetlerinde Bakanlıkca Tebliğlerle belirlenen yasak, sınırlama ve sorumluluklara titizlikle uyulması sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı için büyük önem arz etmektedir. 

Gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya iade edilmeleri gerekmektedir.  Eşeysel olgunluğa erişmiş dişi sazan balıkları vücut ağırlığına bağlı olarak ortalama 120.000-300.000 arasındaki yumurtayı bulundukları sulara üreme amaçlı bırakmaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alanya'da 29 ton bal üretildiÖnceki Haber

Alanya'da 29 ton bal üretildi

Bunlar Da ‘Sığır’ GüzeliSonraki Haber

Bunlar Da ‘Sığır’ Güzeli

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar