Şekerbank

Gıda ve Tarım Örgütü FAO’ya önemli ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda ve Tarım Örgütü FAO’ya önemli ziyaret
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktör Yardımcısı Sayın Maria Helena Semedo, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği #GeleceğeNefes kampanyası kapsamında Türkiye’ye geldi.
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktör Yardımcısı Sayın Maria Helena Semedo, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği #GeleceğeNefes kampanyası kapsamında Türkiye’ye geldi. Üç gün süren misyonda Sayın Maria Helena Semedo, FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ve Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ile birlikte çeşitli programlara katıldı.

Üç gün süren misyon Orman Mühendisleri Odası’nın (OMO) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı ile başladı. Toplantı’ya OMO Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut katıldı. Paris Anlaşması, Bonn Deklarasyonu ve artan orman yangınları nedeniyle Yangın Eğitim Merkezi’nin güçlendirilmesi gerekliliği değerlendirildi.

Genel Direktör Yardımcısı Sayın Semedo, Birleşmiş Milletler Örgütleri’nin ülke temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Türkiye Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma İş birliği Çerçevesi hazırlıkları ve bununla uyumlu olarak planlanan FAO’nun Ulusal Programlama Çerçevesi hazırlıkları, FAO'nun Türkiye'deki portföyü paylaşıldı. Suriye Programı ile gelişen iş birliği, Gıda Sistemleri Zirvesi, İklim Eylemi Görev Ekibi’nin kurumlara olan desteği ve COVID sürecinde Tek Sağlık yaklaşımına olan katkılar gündem konuları arasında yer aldı.

Ardından, FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi ve Türkiye Temsilciliği’ni ziyaret eden Sayın Semedo, bölgede yürütülen Projeler ve program çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konuşmasında; gerçekleştirilen faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun ancak paydaşlarla olan güven ve iş birliğiyle gerçekleştirilebileceğini belirtti. ‘Verimlilik’ kavramını merkezine taşıyan FAO’nun, ‘Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam’ yaklaşımına dikkat çekti ve üniversiteler, özel sektör işbirliklerin öneminin altını çizerek, Güney Güney İşbirliği’nde olduğu gibi FAO’nun bilgi ve tecrübe transferindeki rolüne değindi.  

Genel Direktör Yardımcısı Maria Helena Semedo, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ve Azerbaycan Ekoloji Bakanı Muxtar Babayev ile ikili görüşmelerde bulundu.

FAO Heyeti, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" fidan dikimi programına katıldı. Açılış konuşmaları sonrasında Sayın Maria Helena Semedo, Sayın Viorel Gutu ve Sayın Ayşegül Selışık geleceğe nefes için fidan dikti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pakdemirli: 124,5 Milyon Liralık Destek Ödemesini Hesaplara Aktarmaya BaşladıkÖnceki Haber

Pakdemirli: 124,5 Milyon Liralık Destek...

KOP Proje Havuzu 2022 Yılı Başvuruları Başladı.Sonraki Haber

KOP Proje Havuzu 2022 Yılı Başvuruları B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar