Şekerbank

Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı
0
Tofidass
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol ekipleri tarafından, ilde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimler yapılmaktadır. Denetimleri sıklaştıran Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayında, gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yoğun çaba göstermektedir. 
 
Ramazan ayı sebebi ile, satışı artan pide, ekmek çeşitleri, unlu mamuller, pastacılık ve tatlı ürünleri işleyen ve şekerli mamuller üreten işletmeler başta olmak üzere; il genelindeki gıda işletmelerinin denetimleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet DENİZ’in bizzat katılımı ile gerçekleştiriliyor. 
 
Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, marketlerde son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilmektedir. İşletme sahipleri ve çalışanları ise, gıda güvenliği ve personel hiyyeni konularında bilgilendirilmektedir. 
 
Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü YAMAN katıldığı denetimlerde yaptığı açıklamada; “Halkın sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu, bu konudan asla taviz verilmeyeceğini, denetimlerin mesai mefhumu gözetmeksizin etkin bir şekilde yapıldığını, denetimlerde Kastamonu halkının güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamanın öncelikli hedefleri olduğunu, tüketicilerin etiketsiz ürün almamalarını, son tüketim tarihleri ile İl Müdürlüğümüz tarafından verilen “İşletme Kayıt Belgesi” ile “İşletme Onay Belgesi”ne dikkat edilmesi gerektiğini, varsa gıda ile ilgili şikâyetlerin Alo 174 Gıda Hattına veya İl Müdürlüğüne yapılması gerektiğini” bildirdi.
 
İl ve İlçelerde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yılbaşından bu güne kadar, toplam 1919 denetim yapılmış ve gıda üretim yerlerinde 9 olmak üzere toplam 28 işletmeye yasal işlem uygulanmış ve toplam 117.153 TL. idari para cezası kesilmiştir. 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yasadışı Trol Avcılığı Yapanlara Göz AçtırılmıyorÖnceki Haber

Yasadışı Trol Avcılığı Yapanlara Göz Açt...

KIRSAL KALKINMADA RAMAZAN BEREKETİSonraki Haber

KIRSAL KALKINMADA RAMAZAN BEREKETİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar