Şekerbank

Gıda Denetim Seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Denetim Seferberliği
Tofidass

Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet KARAYILAN' nın yapmış olduğu açıklamada ''Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesinin   gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önüne geçilmesi, halk sağlığının korunması ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla denetim hizmetlerimiz devam etmektedir. Şube Müdürlüğümüz bünyesinde denetim faaliyetlerimiz günlük;  rutin, Alo Gıda ihbar ve şikayetleri, kaçakçılık denetimleri ve bunlara ek olarak rutin dışı gece denetimleri olmak üzere sürdürülmektedir. 2015 yılı içerisinde denetim ekiplerimiz içerisinde üretim yeri, satış yerleri, toplu tüketim yerleri ithalat ve ihracat denetimleri olmak üzere toplam 11109 denetim gerçekleştirilmiş olup 1973 adet numune alınmıştır. 5996 sayılı kanun gereği ilimizde faaliyet gösteren işletmelere toplam 210 adet ve 1.138.189 TL idari yaptırım uygulanmış, 2184 işletme kayıt-onay belgesi düzenlenmiştir. İthalat – ihracat birimimizce 374 İthalat uygunluk belgesi ve toplam 7797 Sağlık Sertifikası düzenlenmiştir. Yapılan denetim hizmetleriyle ilimiz bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin sektörlerine yönelik teknik ve hijyenik şartlarda iyileştirmeler sağlanmıştır ve sağlanmaya devam etmektedir.'' dedi

İl Müdürü Mehmet KARAYILAN ''Şube Müdürlüğümüz' ce denetim ve kontrol faaliyetlerinin yanı sıra ilimiz işletmelerine yönelik sektörel  bazda toplantılar düzenlenmektedir. Bu toplantılarda mevzuatla ilgili bilgilendirme yapılmakta olup işletmecilerle sektör sorunlarına çözüm aranmaktadır. Müdürlüğümüzce gıda işletmelerini ve tüketicileri bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak için el broşürleri, afişler ve sektörel bilgileri içeren bilgi notları hazırlanarak, dağıtılmaktadır.

Gıda ve Yem Şubemiz güvenilir gıda tüketmenin tüm insanların hakkı olduğu bilinciyle hareket edip gıda güvenliğinin sağlaması için var gücümüzle çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca Tüm ekip çalışanlarına teşekkür ederim'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Desteklemeler DeğişecekÖnceki Haber

Tarımsal Desteklemeler Değişecek

Üryani Eriği Budama Çalışmaları YapıldıSonraki Haber

Üryani Eriği Budama Çalışmaları Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar