Şekerbank

Gençlerin ve kadınların istihdamı için bilgi ve deneyimler paylaşıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlerin ve kadınların istihdamı için bilgi ve deneyimler paylaşıldı
Azerbaycan’dan gelen tarım sektörünün önemli bileşenleri, genç ve kadın istihdamı çalıştayına katıldı. FAO’nun kurduğu bir kadın kooperatifini ziyaret eden heyet kooperatif üyelerinin deneyimlerini dinledi, çalışmaları inceledi.
Tofidass

Azerbaycan’dan gelen FAO, devlet kurumları, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çiftçilerin bulunduğu heyet FAO’nun Türkiye’deki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Heyet FAO’nun Türkiye’deki uygulamalarını da yerinde inceleme fırsatı buldu. 

Aralarında Azerbaycan Tarım ve Kredi Ajansı Başkan Yardımcısı Layla Mammadova, aynı ajansın Uluslararası Kuruluşlar ve Finans Kuruluşlarıyla İşbirliği Başkan Yardımcısı Teymur Naghibayli, Azerbaycan Kırsal Kadınlar Derneği Başkanı Gülbaniz Ganbarova, Azerbaycan Kadın Girişimciliğini Geliştirme Derneği Başkanı Sakina Babayeva ve Azerbaycan’da uygulanan bazı projelerin faydalanıcılarının da olduğu bir heyet FAO’nun Türkiye’de genç ve kadın istihdamı odaklı çalışmaları hakkında bilgi almak ve projeleri yerinde incelemek için Türkiye’ye geldi. Heyet ilk olarak, Ankara’da FAO Türkiye’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne ziyaretlerde bulundu. Misyonun ikinci gününde ise FAO’nun Bursa’daki çalışmaları kapsamında hayata geçirilen kadın kooperatifleri ziyaret edildi. Azerbaycan heyetindeki teknik uzmanlar ve katılımcılar Türkiye’deki kadın kooperatifi üyeleri ile bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımında bulundu.

Azerbaycan Tarımsal Deneyim ve Bilgi Paylaşımı Misyonu kapsamında İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştaya katıldı. Çalıştayda BAÜ’den Prof. Dr. Pınar Melis Yelsalı Parmaksız, kadın istihdamının önemi ve Türkiye ile dünyadaki durumu hakkında bilgi verirken, Dr. Zeynep Tacer Caba da ‘Gıda Güvenliği ve Gıda Sektöründe Kadın’ konulu bir sunum yaptı. FAO Kooperatif uzmanı Mehmet Kuzu ise FAO kooperatifleri ve kapasite geliştirme programı hakkında bilgi verdi. Dr. İlhan Zeynep Karakılıç’ın da kırsalda genç kadın istihdamı hakkında sunum yaptığı çalıştayda Azerbaycan ve Türkiye’deki çeşitli projelere katılan başarılı kadın katılımcılar da deneyimlerini paylaştı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VHO ile Şekerbank arasında işbirliği protokolü imzalandıÖnceki Haber

VHO ile Şekerbank arasında işbirliği pro...

Kars’ta Hayvanların Kimliklendirme Protokolü İmzalandıSonraki Haber

Kars’ta Hayvanların Kimliklendirme Proto...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar