Şekerbank

Genç Çiftçilere Milyonluk Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere Milyonluk Destek
Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi projesi kapsamında 42 girişimciye 252 büyükbaş hayvan hibe edildi. Projede dün dağıtımı yapılan hibe toplamı 1 milyon 260 bin, Bingöl’e ayrılan toplam destek ise 5 milyon 610 bin TL olarak açıklandı
Tofidass

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi projesi kapsamında 42 girişimciye 252 büyükbaş hayvan hibe edildi. Projede dün dağıtımı yapılan hibe toplamı 1 milyon 260 bin, Bingöl’e ayrılan toplam destek ise 5 milyon 610 bin TL olarak açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi’ kapsamında İl Müdürlüğünün Düzağaç Kampüsünde kura çekimi yapıldı. Program İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği elemanları, basın mensupları ve hak sahibi yetiştiricilerin katılımı ile gerçekleşti.

TOPLAM DESTEK 5 MİLYON 610 BİN TL

Bakanlık tarafından ilk kez 2016 yılında uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 187 Adet Proje Uygulaması tamamlandı. Bakanlık tarafından Bingöl için ayrılan 5 Milyon 610 bin TL bütçe ile Bingöl genelinde uygulanan 187 adet projenin ilçe dağılımları şöyle açıklandı:

“Merkeze bağlı köylerde; 66,  Karlıova 31,  Solhan 27, Genç 26, Adaklı 12, Kiğı 11, Yedisu 11 ve Yayladere ilçesinde 3 proje uygulanmıştır. Bu projelerin konu dağılımları ise; 94 adedi büyükbaş hayvancılık projesi,  37 adedi küçükbaş hayvancılık projesi, 42 adedi arıcılık projesi,  7 adedi kanatlı hayvan yetiştiriciliği projesi ve 7 adedi de bitkisel üretim projesidir.”

2017’DE 6 MİLYONLUK BÜTÇE

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında başlanan bu yıl ikinci kez uygulanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı Tebliğ No: 2017/10 kapsamında Bakanlık tarafından Bingöl için ayrılan 6 milyon 120 bin TL bütçe ile 204 adet proje program kapsamında uygulanmaya başlandı.

Bingöl genelinde uygulanacak olan 204 adet projenin ilçe dağılımları şöyle açıklandı:  “Merkeze bağlı köylerde; 69, Karlıova 40, Solhan 31, Genç 35, Adaklı 13, Kiğı 5, Yedisu 9 ve Yayladere ilçesinde 2 proje uygulanacaktır. Bu projelerin konu dağılımları ise; 99 adedi büyükbaş hayvancılık sığır projesi, 38 adedi küçükbaş hayvancılık koyun projesi, 4 adedi küçükbaş hayvancılık keçi projesi, 39 adedi arıcılık projesi, 5 adedi küçükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı projesi, 11 adedi büyükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı projesi, 7 adedi kanatlı hayvan yetiştiriciliği projesi ve 1 adedi de bitkisel üretim projesidir.”

İl Müdürü Mehmet yıldırım ise, açıklamasında “Bugün merkez ilçede 42 proje sahibi genç çiftçimize 252 adet büyükbaş hayvancılık sığır projesi kapsamında(melez) ırkı sığır dağıtımı yapılacaktır. Dağıtımı yapılacak olan büyükbaş hayvancılık sığır projesinin toplam maliyeti 1 Milyon 260 bin TL’dir” diyerek, Bingöl’deki yetiştiricilere ve Ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeraltında topraksız tarımÖnceki Haber

Yeraltında topraksız tarım

Son Dakika... Meteoroloji'den Haftasonu İçin Uyarı Üstüne Uyarı GeliyorSonraki Haber

Son Dakika... Meteoroloji'den Haftasonu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar