Şekerbank

Genç Çiftçilere 150 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere 150 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uyguladığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçilerin Projelerinin Desteklenmesi Programı Kapsamında Malkara İlçesinde Vali Mehmet CEYLAN' ın katılımıyla 25 genç çiftçiye her birine 6 adet olmak üzere 150 adet büyükbaş hayvanları teslim edildi.

Malkara İlçesinde gerçekleştirilen genç çiftçi hayvan teslim törenine Vali Mehmet CEYLAN, Kaymakam Erkan KARAHAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, sivil toplum örgütlerinin ve üretici örgütlerinin temsilcileri, genç çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, Genç Çiftçi Projelerinin tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçi girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusunun istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirildiğini kaydetti.

Zekeriya SARIKOCA, "2017 yılı Genç Çiftçi Projesi" kapsamında dağıtılan sığırların hak sahiplerine hayırlı olması dileklerinde bulunarak, ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi için büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemini vurguladı ve Genç Çiftçilerin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulundu.

Törende konuşan Vali Mehmet CEYLAN "genç çiftçilere ve ilimize bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle çiftçilik yapan vatandaşlarımızın köyleri terk edip şehirlere yerleşmeye başladıkları bu dönemde bu projeyi fazlasıyla önemsiyoruz. Umarım bu proje ülkemizin kırmızı et ve damızlık ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur " dedi.

Konuşmaların ardından törenle genç çiftçilere hayvanları teslim edildi.

2017 Genç Çiftçi Programı kapsamında bakanlık tarafından Tekirdağ'a 151 proje tahsis edilmiş, bu projelerin 2 adeti manda, 87 adeti büyükbaş sığır,28 adeti koyun, 34 adedi de diğer (arıcılık, kanatlı, mantar, örtüaltı) projeleridir. Hibe sözleşmesi imzalayan genç çiftçiler ile proje uygulamaları devam etmekte olup, Projeler yılsonuna kadar tamamlanacak.

Genç çiftçi projeleri hibe destekleri 2018 yılında da devam edecek

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: "Bal üretiminde verim ve kalite artırılmalı"Önceki Haber

Gürer: "Bal üretiminde verim ve kalite a...

Et İhalesinde Pis KokuSonraki Haber

Et İhalesinde Pis Koku

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar