Şekerbank

Gelincik Kadın Kooperatifi Sahaya İniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelincik Kadın Kooperatifi Sahaya İniyor

Bolu İl Tarım ve Orman  Müdürlüğü tarafından  kuruluşu 28 Şubat 2020 tarihinde onaylanan ve projeye yönlendirilen S.S. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çok kısa bir zaman diliminde MARKA’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programından, 1 milyon 370 bin TL tutarlı 1milyon 200 bin TL hibeli, Kadının Emeği Birliğin Temeli projesini hayata geçiriyor. İlimizin ikinci kadın kooperatifi olma özelliği taşıyan Kooperatif bütün ortakları ile büyük bir başarıya imza atıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımızın kadınların kooperatifleşmesinin desteklendiği; Ticaret Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzalanan ortak Protokol çerçevesinde ilimizde belli köylerde kadın kooperatifi kurulması çalışmaları yapılarak toplantılar ve eğitimler gerçekleştirilmiştir. 2020 yılı içerisinde Demirciler Köyü’ndeki kadınların kooperatif kurmaları İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan eğitimler ve yönlendirmeler sonucunda kuruluşunu gerçekleştirdikten hemen sonra MARKA projelerinden olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı için bir proje hazırlanarak gerekli müracaatlar yapılmıştır. Kadının Emeği Birliğin Temeli Projesi Valiliğimiz öncülüğünde İl Müdürlüğümüzden başka Bolu İl Özel İdaresi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Sanayi ve Ticaret odası, Demirciler Köy Muhtarlığı da proje ortağı yapılarak kamu kurum ve kuruluşlarının desteği sağlanmıştır. Proje kapsamında köyde kullanılmayan ilkokulun yöresel ürünlerin üretileceği bir imalathaneye dönüştürülmesi, 6 adet sera yapımı, 1 lavanta bahçesi, kır lokantası ve kafeterya yapılması projelendirilmiştir. Projenin hayata geçirilmesi ile köyün yakınında bulunan Termal Tesisi müşterilerinin de yararlanacağı bir cazibe merkezi olması tasarlanmıştır.

Üretim, pazarlama ve kırsal turizm özelliği taşıyan projeyi her aşamada destekleyen ve himaye eden başta Sayın Tarım ve Orman Bakan yardımcımız Sayın Fatih Metin, Valimiz Sayın Ahmet Ümit, Milletvekillerimiz Sayın Av. Arzu Aydın ve Sayın Av. Fehmi Küpçü’ye Kooperatifin kuruluşu ve proje hazırlama sürecinde emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum. Demirciler köyünün çalışkan ve girişimci kadınlarının bir Kooperatif çatısı altında birleşerek işbirliği yapmaları ve proje uygulamalarından dolayı da kutluyorum. Üreten Bolu’nun Üreten Kadınlarına başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gemlikli Zeytin Üreticisine de İBB’den DestekÖnceki Haber

Gemlikli Zeytin Üreticisine de İBB’den...

“Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı” sonuçları 16 Kasım’da açıklanacakSonraki Haber

“Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar