Şekerbank

Gaytancıoğlu: Toplulaştırma Çeltik Hasadından Sonra Yapılsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaytancıoğlu: Toplulaştırma Çeltik Hasadından Sonra Yapılsın
Tofidass

CHP Edirne Milletvekili ve Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu’nun açıklaması şöyle:

Edirne’nin Meriç ilçesinin Küplü Beldesindeki tarım arazileri, Meriç nehrinin taşması sonucu su altında kalmıştır. Meriç nehri ile yerleşim yeri arasında bulunan toprak setin patlaması, bu su taşkınında ana etken olmuştur. 

Bölgenin başlıca geçim kaynağı çeltik olup, çeltik ekim sezonu yaklaşmaktadır. Çeltik su içinde yetişen ürün olduğundan dolayı arazi tesviye işçiliği çoktur ve zaman alır. Bu olumsuzluğun yaşandığı bu arazilerde aynı zamanda toprak toplulaştırması yapılması planlanmaktadır. Toplulaştırma sebebiyle birçok üreticimizin arazilerinin yerleri değişebilecektir.

Yaşanan sel felaketinden dolayı önümüzdeki günlerde çeltik ekilecek tarlalar halen su altındadır. Tesviye işleminin yapılabilmesi için toprağın kuru olması gerekmektedir. Bölgedeki üreticimizin şu an mevcut (toplulaştırmadan önceki) arazilerinde tesviye işlemi olmadığından bu yıl tekrar bu arazileri işleyerek geçimlerini sağlamaları gerekmektedir.

Toplulaştırmadan sonra tarlaların yerleri değişeceğinden yeniden çeltik tavalarının oluşturulması için arazide tekrar düzleştirme çalışması yapılması gerekmektedir. Yaşanan sel felaketinden dolayı şu an arazinin büyük bir kısmı sular altında olup suların daha bir süre çekilmeyeceği düşünülmektedir ve bu da toplulaştırma sonucu yeni arazilerine geçen üreticilerimizin bu sene mahsullerini ekememelerine sebep olacaktır.

Dolayısıyla ana geçim kaynağı çiftçilik, temel ekim ürünü çeltik olan bölgemizde halkımızın geçimini devam ettirebilmesi açısından bu yıl toplulaştırılmanın durdurularak çeltik hasadından sonraya ertelenmesi üreticilerimizin gelir kaybına uğramamaları açısından son derece önemlidir. Bu nedenle Tarım Bakanlığını göreve çağırıyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri VeriliyorÖnceki Haber

Kadın Çiftçilere Uygulamalı Girişimcilik...

2 Bin 150 Adet Üreticiye 50’şer Adet Zeytin Fidanı DağıtılacakSonraki Haber

2 Bin 150 Adet Üreticiye 50’şer Adet Zey...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar