Şekerbank

FAO, Ulusal Tarımsal Yayım Stratejisi’ni Oluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO, Ulusal Tarımsal Yayım Stratejisi’ni Oluşturdu
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülen ‘Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi’ projesinin kapanış toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr Ayşegül Selışık’ın konuşması ile başladı. Ayşegül Selışık, konuşmasında projenin 4 ana hedefini anlattı. Konuşmasına şöyle devam etti; “Kısaltılmış adı TAYDAP olan projenin asıl amacı; mevcut olan tarımsal yayım hizmetlerinin güçlendirilmesidir. Bu güçlendirmeyi gerçekleştirirken de dört ana hedef belirlenerek proje faaliyetlerini yürüttük. Bu dört ana hedef;

  • Mevcuttaki tarım danışmanları ve tarım yayımcılarının bir arada çalışabilmesi ve bu çalışmaları gerçekleştirirken de çitçinin ihtiyaçlarını sahada, anında tespit ederek bu ihtiyaçlara uygun tarımsal yayım metotlarının geliştirmek
  • Toplumsal cinsiyet duyarlı yayım ağını oluşturmak
  • Bilişim ve iletişim teknolojilerinden yararlanılmasını sağlamak
  • Ulusal tarımsal yayım stratejisi geliştirmektir.

Yukarıda ilettiğim 4 ana hedefin en önemlisi olan Tarımsal Yayım Stratejisinin geliştirilmesi; Tarım ve Orman Bakanlığı ekibi ile FAO´nun uluslararası ve ulusal teknik desteği ile hazırlanmıştır. Bu stratejinin ortaya çıkma sürecinde mevcutta olan tarımsal yayım sisteminin eksiklerinin tespit ederek özellikle sivil toplum örgütlerinin, özel sektörün ve kooperatiflerin, yayım sistemine nasıl dahil olacağını tespit edebilmek için sahada çok sayıda çalıştay gerçekleştirdik.”

Ayşegül Selışık konuşmasına şöyle devam etti. “Özellikle altını çizmek isterim ki tüm bu süreçleri yürütürken kırsaldaki kadının tarımsal yayım hizmetlerine erişimini de sağlamak bir diğer hedefimizdi. Bu hedefe ulaşmak için ihtiyaç analizi yapıldı ve köy ziyaretleri gerçekleştirildi. Kadın çiftçilerimizle “odak grup toplantıları” organize edildi. Eskişehir ve Şanlıurfa pilot illerinde oluşturulan Kırsal Kadın Paydaş Dayanışma Gruplarının önerileri doğrultusunda hazırlanan ve Önder Kadın Çiftçiler için düzenlenen eğitim programında; tarımda girişimcilik, katma değer artırma ve pazarlama ile kooperatifçilik konuları yine katılımcı yöntem ile işlendi. Bu eğitimler sayesinde; aile çiftçiliğinde gelir ve refah artışına ve kadın çiftçilere örgütlenme becerileri kazandırıldı, kırsal alanda sosyal kapasitenin gelişimine katkıda bulunuldu.” dedi.

 

Açılış konuşmaları Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Şükrü Kanber’in konuşması ile devam etti. Şükrü Kanber konuşmasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’nin tüm paydaşlarının katıldığı Tarım Şurasında da pek çok maddenin içerisinde “yayım” kavramına ne kadar çok vurgu yapıldığının ve Bakanlığın yapmış olduğu tüm faaliyetleri, üretilmiş tüm bilgileri ve tarımsal hasılayı toplumla paylaşmak ve çiftçileri eğitmenin ana hedefleri olduğunun altını çizdi. Şükrü Kanber konuşmasında tarımda dijitalleşmenin çok önemli olduğunu ve 2020 yılının Tarım ve Orman Bakanlığı için dijitalleşme yılı olacağını, bu çerçevede Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak günümüzün dijital teknolojilerinin ürettiği sosyal ağları ve arama motorlarını kullanarak ürettiğimiz bilgiyi yani yayımı çiftçilerimize ulaştırmak için bir strateji oluşturduklarını iletti.

 

Kapanış çalıştayı projenin başarılarının anlatıldığı sunumlar ile devam etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli Üretimde Marka Olma Yolunda İlerliyoruzÖnceki Haber

Yerli Üretimde Marka Olma Yolunda İlerli...

Sütaş, La Lorraine, Uludağ İçecek Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun Yeni Üyeleri OlduSonraki Haber

Sütaş, La Lorraine, Uludağ İçecek Sürdür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar