Şekerbank

FAO, Tacikistan’da Sürdürülebilir Hayvancılık Ve Yayla Yönetimi İçin Çalıştay Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO, Tacikistan’da Sürdürülebilir Hayvancılık Ve Yayla Yönetimi İçin Çalıştay Düzenledi
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) sürdürülebilir hayvancılık ve yayla yönetimi için 30 Eylül Pazartesi günü Duşanbe’de tek günlük bir çalıştay düzenledi.

Aralarında hükümet yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenlerin olduğu 30’un üstünde katılımcıyı ağırlayan çalıştay, farklı alanlardan gelen paydaşların bir araya gelerek sürdürülebilir hayvancılık üretiminin gelişmesi için kamu politikaları ve uluslararası projelerin formüle edilmesi için gerekli bilgilerin paylaşılmasına fırsat tanıdı.

Çalıştayın sonunda FAO ana merkezden yetkililer Küresel Hayvancılık Çevre Değerlendirme Modeli (GLEAM)’i katılımcılarla paylaştı. Orta Asya Üniversitesi’nden katılan davetliler iklim değişikliği politikaları kapsamında ruminant ve yayla sistemleri ve dağıtımı hakkındaki araştırmalarının bulgularını paylaştı.

Sürdürülebilir hayvancılık ve yayla yönetimi alanında bilgi ve uygulamaları değerlendirme amaçlı gerçekleştirilen çalıştay, aynı zamanda sürdürülebilir hayvancılık konusunda kamu politikalarındaki veri eksikliğinin iklim üzerindeki etkisini, iklim değişikliğine adaptasyonun önemini de hesaba katarak tanımlamayı hedeflemekte.

Çalıştayın çıktısı Ocak 2020’de düzenlenecek bölgesel çalıştayda tamamlanacak ve iklime dayanıklı, çevreye dost hayvancılığı destekleyecek proje tekliflerinin içeriği için kullanılacak.

Çalıştay aynı zamanda FAO’nun “Orta Asya’daki seçili ülkelerdeki ruminant sektörü için düşük karbon ve iklim dayanıklı yolların tanımlanması” adlı bölgesel projesinin de bir parçası. Proje, iklim değişikliği çatısı altında kırsal kalkınma, gıda güvenliği ve geçim kaynakları, ekosistem hizmetleri ve geleneksel üretim sistemlerinin sürdürülebilirliğine destek olmayı amaçlıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Patates Üreticisi Yine Mağdur”Önceki Haber

Gürer: “Patates Üreticisi Yine Mağdur”

Hisarcıklıoğlu: “Yörex Türkiye’nin Markası”Sonraki Haber

Hisarcıklıoğlu: “Yörex Türkiye’nin Marka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar