Şekerbank

Eskişehir ve Bilecik’ten Ülke Ekonomisine 650 Milyon TL Katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir ve Bilecik’ten Ülke Ekonomisine 650 Milyon TL Katkı
Tofidass

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye’de suyun dörtte üçü sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damla sistemleri tercih ediyoruz”

Yağmurlama Sulamalarda % 35, Damla Sulamalarda % 65 Oranında Su Tasarrufu

Sulamada tasarrufun önemli olduğunu belirten Aydın, “Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviyeye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır. 

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

Eskişehir ve Bilecik’te Yaklaşık 300 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulandı

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın sulama ile yapılan tasarruftan bahsederek, “Bu kapsamda İç Anadolu’nun gözbebeği Eskişehir’de 01.04.2019 tarihinde başlayan sulama sezonunun 10.10.2019 tarihinde tamamlandı. 2019 yılı sulama sezonunda Eskişehir ilimiz ve ilçelerimizde toplam 266.928 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 560 milyon TL katkı sağlandı.

Marmara’nın yükselen değeri Bilecik’te ise 20.03.2019 tarihinde başlayan sulama sezonu 31.10.2019 tarihinde tamamlandı. 2019 yılı sulama sezonunda Bilecik ilimiz ve ilçelerimizde toplam 23.000 dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 90 milyon TL katkı sağlandı” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Kayseri Şeker Zarar Görürse Kayseri Çiftçisi Zarar GörürÖnceki Haber

Kayseri Şeker Zarar Görürse Kayseri Çift...

Amasya’da Üretilen Ispanaklara 302 Analiz YapıldıSonraki Haber

Amasya’da Üretilen Ispanaklara 302 Anali...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar