Şekerbank

Erzurum Tarım Konseyi Bir Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurum Tarım Konseyi Bir Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi
Tofidass

Erzurum Tarım Konseyi, Vali Dr. Ahmet ALTIPARMAK’ın 2014 yılında direktifleriyle, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün sekretaryasıyla alt yapısı hazırlanan ve 19.01.2015 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren yönergesiyle kurularak faaliyetine başlamıştır.

Erzurum Tarım Konseyi, Erzurum ilinde bulunan, tarımla direkt ve dolaylı ilişkili 62 Kamu Kurum-Kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşunun katılımı ile kurulmuş olup, bu üyelerden müteşekkil olmak üzere; Konsey, İcra Kurulu, Danışma Kurulu ve İş Geliştirme ve Çalışma Gruplarından oluşmaktadır. 

Kuruluşundan bugüne, bir yılı biraz aşan bu süre zarfında, konsey organlarınca çok sayıda toplantı, çalışma ve süreçlere ev sahipliği yapılmıştır. Gelinen süreçte Erzurum Tarım Konseyinin çalışmaları tüm ilgili tarafların istifadesine sunulmak üzere, matbu bir formata dönüştürülerek “Erzurum Tarım Konseyi Faaliyet Raporları” adı altında basımı yapılacaktır. 

1 yıllık süre zarfında yapılan çalışmaları değerlendirmek, yeni hedef ve süreçleri belirmek üzere; Konsey Başkanı Dr. Ahmet ALTIPARMAK başkanlığında tüm üyelerinde katılımı ile “Erzurum Tarım Konseyi 2. Değerlendirme Toplantısı” 29 Mart 2016 tarihinde Doğu Anadolu Tarımsal Enstitüsü Toprak Su Yerleşkesi’nde yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan toplantıya Erzurum Milletvekili Orhan DELİGÖZ, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK katıldı. 

Programda; Erzurum Tarım Konseyi üyelerinden Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş ÖZDEMİR, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis MACİT ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed ATAMANALP çalışmaları ile ilgili, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman AKAR ise Erzurum İli Tarım Sektörü ve beraberinde Tarım Konseyi Faaliyetlerine ilişkin birer sunu yaptılar.

Programın ikinci aşamasında Erzurum Tarım Konseyi Başkanı Dr. Ahmet ALTIPARMAK başkanlığında genel değerlendirme yapıldı. 

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör hadiseleriyle ilgili başta olmak üzere, toplum olarak birlik ve beraberliğimize yönelik önemli mesajlar veren Vali ALTIPARMAK: “Erzurum Tarım Konseyi, Türkiye’de bu sektörde aktif olarak çalışan tek ve ilk örnek olması hasebiyle önem arz etmektedir. Konseyimiz, kurulduktan sonra hiç durmadan önemli çalışarak belirlenen 8 önemli başlıkta raporlarını oluşturarak basıma hazır hale getirmiştir. Bu raporlar, matbu basımından sonra tüm ilgili tarafların kullanımına sunulacaktır. 

Bu süreçte çok önemli tespitler yapıldı, sorunların önemine göre öncelik verilerek ilgili kurum ve taraflar nezdinde bu sorunlar çözüldü veya çözüm süreçleri başlatıldı. Erzurum tarım hasılası 3 milyon liraya ulaştı. Bunu daha da geliştirmek için mevcut potansiyellerimizden iyi faydalanmamız lazım. Hayvancılık açısından yüksek irtifa ve mera hayvancılığı avantajından iyi faydalanmamız gerekiyor. Gıda üretiminde özellikle tüketicinin neye ihtiyacı var noktasına odaklanmalıyız.” dedi.

Vali ALTIPARMAK, kooperatifleşerek birlikte hareket etmenin; kaliteli ürün üretimi, etkin denetim, pazarlama kabiliyeti açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 

Toplantının son bölümünde ise, Erzurum ilinde yapılacak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK ve tüm bakanlık bürokrasinin katılacağı “Sektörel Bölge Toplantısı” için gündeme getirilmesi önem arz eden konular tartışıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇİFTÇİNİN ZARARI KARŞILANMALIDIR!Önceki Haber

ÇİFTÇİNİN ZARARI KARŞILANMALIDIR!

TEMA Vakfı’ndan çayda gübreleme uyarısıSonraki Haber

TEMA Vakfı’ndan çayda gübreleme uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar