Şekerbank

Elazığ'da Yaklaşık 1 Milyon Dekar Buğday ve Arpa Ekimi Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ'da Yaklaşık 1 Milyon Dekar Buğday ve Arpa Ekimi Gerçekleşti
Tofidass

Hububat hasadının başlaması ile dane kayıplarını en aza indirmek için Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi çalışma başlattı.

Muratçık Köyünde başlayan çalışmalara İl Müdürü Turan KARAHAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, Teknik personel, Muratçık köyü muhtarı ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü Turan KARAHAN burada yaptığı konuşmada; "2018 yılı hububat hasadında biçerdöverleri yerinde kontrol etmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte sahadayız.

Yaklaşık 1 Milyon Dekar Buğday ve Arpa Ekimi Gerçekleşti…

Bu sene yaklaşık 1 milyon dekar buğday ve arpa ekimi gerçekleşti.  Yaşanan kuraklık ve diğer doğal afetler ile birlikte özellikle hububat verimlerinde ciddi düşüş oldu. Bu düşüşleri telafi etmenin en önemli yolu biçerdöver kontrollerinin zamanında yapılmasıdır. Kontrolleri yapmak için merkezden iki, her ilçeden birer olmak üzere 27 teknik personelden 12 ekip oluşturduk. Ekipler hububat hasadı boyunca sahada biçerdöverleri kontrol edecek. Kontrollerin ana amacı dane kaybının %2'yi geçmesini engellemek. Kontroller esnasında teknik personelimiz biçerdöver ayarlarında ve operatör belgelerinde üreticinin zararına bir durum tespit ederse biçer sahiplerine gerekli cezai işlemleri uygulayacaktır.  Üreticilerimizin de tarlalarına biçerdöver geldiğinde, şüphe duydukları veya eksik gördükleri bir konu ile karşılaşırlarsa hemen ekip arkadaşlarımız ile irtibata geçmelerini söyledi. KARAHAN konuşmasının sonunda 2018 yılında hasadı yapılacak ürünlerin başta ilimiz çiftçisi olmak üzere ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesini özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Muratçık Köyü Muhtarı ise buğday ve arpada dane kaybının önlenmesi için yapılan biçerdöver kontrollerinden duyduğu memnuniyeti belirterek İl Müdürü Turan KARAHAN ve ekibine teşekkür etti.    

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eskişehir'de Karabuğday Üretimi Yüz GüldürdüÖnceki Haber

Eskişehir'de Karabuğday Üretimi Yüz Güld...

Üreticilere Tarımda Su Kullanımının Önemi AnlatıldıSonraki Haber

Üreticilere Tarımda Su Kullanımının Önem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar