Şekerbank

Eğitimli çobanlara sertifikaları verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimli çobanlara sertifikaları verildi
Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Erdemli Halk Eğitim Merkezi...
Tofidass

Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimini başarıyla  tamamlayan 40 kursiyere  sertifikaları törenle verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda gerçekleştirilen törende, kent genelinde açtıkları 9 kursa 268 kursiyerin katıldığını söyledi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü yönetimi eğitimi alanlara devlet desteğinde öncelik tanınacağını dile getiren Çiftepala, üreticilere hayvan sayısını artırmaları çağrısında bulundu.

2003-2014 yılları arasında devletin Mersinli küçükbaş hayvan üreticilerine verdiği desteklerin 729 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Çiftepala, 2003 yılında Mersin genelinde koyun keçi varlığının 755 bin adet iken rakamın bugün itibariyle 1 milyon 219 bin adete ulaştığını sayının daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

 Her hayvan başına üreticilere devletin 25 lira destekleme verdiğini belirtten Çiftepala, şöyle devam etti:

"Küçükbaş hayvan üreticilerinin hayvanlarını yaylalarda rahat otlatmalarını sağlamaları için mera ıslahı da yaptık. Amacımız hayvancılık çıtamızın yukarıya çıkartılmasını sağlamaktır. Hepimiz bilmekteyiz ki son yıllarda hayvancılık ve et ithalatı yapılmaktaydı. Şu anda ithalat durdu, artık hayvan ve et ithal etme yerine ihraç etmenin yollarını aramaktayız."

Mersin Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan da küçübaş hayvan yetiştiriciliğinde girdi maliyetlerinden sonra en büyük sıkıntının çoban bulmakta yaşandığını, açılan kurslarla bu sıkıntının ortadan kalkacağına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecik'te 5 bin kök haşhaş ele geçirildiÖnceki Haber

Bilecik'te 5 bin kök haşhaş ele geçirild...

Sürü yöneticilerine sertifikaları verildiSonraki Haber

Sürü yöneticilerine sertifikaları verild...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar