Şekerbank

Ege Bölgesinde Tarım Ürünleri İhracatı Rekora Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege Bölgesinde Tarım Ürünleri İhracatı Rekora Gidiyor
Tofidass

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Nisan ayında kayda alınan Tarım ürünleri ihracatı ise; yüzde 22'lik yükselişle 309 milyon dolardan 377 milyon dolara çıktı.

Hububat ihracatı iki aydır artış rekoru kırıyor

Haşhaş tohumu ihracatında en önemli ihraç pazarı Hindistan'da yaşanan krizin aşılması sonrasında Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Mart ayından sonra Nisan ayında da yüzde 116'lık ihracat artış hızı yakaladı ve 44 milyon 767 bin dolarlık ihracat rakamıyla yeni bir rekora imza attı.

Su ürünleri ve Hayvansal mamuller ihracatı 1 milyar dolara koşuyor

 İhracatın yıldızlarından Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ise; Nisan ayında yüzde 33'lük ihracat artış hızı yakaladı ve 87 milyon 645 bin dolarlık ihracatı hanesine yazdırdı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği son 1 yıllık ihracatta 994 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı ve Mayıs ayında 1 milyar dolar barajını geçeceğinin işaretini verdi.

Kuru meyve ihracatı yüzde 13 arttı

 Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin yüzde 61'ini tek başına gerçekleştiren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin Nisan ayı ihracatı yüzde 13'lük artışla 65 milyon 513 bin dolar olarak kayıtlara geçti. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin Nisan ayın ihracatı ise, yüzde 30'luk artış hızıyla 56 milyon 201 bin dolar oldu.

 Nisan ayında Ege Tütün İhracatçıları Birliği 53 milyon 22 bin dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırdı.

Zeytinyağı ihracatı düştü

Yaklaşık 1.5 yıldır ihracat rekorları kıran Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin ihracatı Nisan ayında yüzde 14'lük düşüşle 19 milyon 30 bin dolara indi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürüye Yıldırım İsabet Etti, 40 Hayvan Telef OlduÖnceki Haber

Sürüye Yıldırım İsabet Etti, 40 Hayvan T...

36 Yıl Sonra Nihayet YayımlandıSonraki Haber

36 Yıl Sonra Nihayet Yayımlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar