Şekerbank

ECO-RCC çevrimiçi seminerleri sürdürülebilir gıda sistemlerine odaklanarak devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ECO-RCC çevrimiçi seminerleri sürdürülebilir gıda sistemlerine odaklanarak devam ediyor
Seminer, ECO üyesi ülkelerin gıda sistemleri kavramı ve yaklaşımının yanı sıra, BM Gıda Sistemleri Zirvesi 2021 sürecini ve bu zirvenin amaçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.
Tofidass

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı-Bölgesel Koordinasyon Merkezi (ECO-RCC), sürdürülebilir gıda sistemleri çerçevesinde bir çevrimiçi seminerler dizisi tasarladı. Serinin ikinci semineri "Sürdürülebilir Gıda Sistemleri: ECO Ülkelerinde Kavram ve Uygulamalar" başlığında 1 Haziran 2021'de gerçekleştirildi. Etkinlik, ECO Gıda Güvenliği Bölgesel Koordinasyon Merkezi'ni (ECO-RCCFS) güçlendirmeyi amaçlayan bir FTPP II projesi kapsamında düzenlendi. Şu anda, ECO bölgesindeki gıda güvenliği, diğer nedenlerin yanı sıra yüksek gıda fiyatları, çekirge istilaları, kuraklık ve COVID-19 salgını ile bağlantılı birçok zorlukla karşı karşıya.

İngilizce, Rusça ve Türkçe olarak gerçekleştirilen seminer, ECO üyesi ülkelerin gıda sistemleri kavramı ve yaklaşımının yanı sıra, BM Gıda Sistemleri Zirvesi 2021 sürecini ve bu zirvenin amaçlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Çevrimiçi seminer, ECO-RCC Koordinatörü ve Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Volkan Güngören ve FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Kıdemli Politika Uzmanı Sumiter Broca’nın açılış konuşmalarıyla başladı.  ECO'nun 460 milyondan fazla nüfusa sahip bir bölgeyi kapsadığının altını çizen Güngören, bu bölgede gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmenin yarım milyara yakın hayata dokunma potansiyeliyle büyük bir etkisi olacağını açıkladı. Güngören ayrıca ECO-RCC'nin kapasitesinin her geçen gün büyüdüğünü ve Merkezin gıda güvenliğini iyileştirmeye ve sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirmeye yönelik bölgesel çabaları kolaylaştırmada önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Broca, ECO-RCC ve FAO arasındaki güçlü ortaklığın önemini vurgulayarak, bu ortaklığın, FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı çerçevesinde Türkiye Hükümeti tarafından sağlanan cömert fonlarla mümkün olduğunu hatırlattı. Broca, katılımcıları Temmuz ayında gerçekleşecek olan 2021 BM Gıda Sistemleri Zirvesi hakkında da bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Johns Hopkins Üniversitesi Berman Biyoetik Enstitüsü’nde Bloomberg Seçkin Küresel Gıda Politikası ve Etik Profesörü olarak görev yapan Jessica Fanzo, gıda sistemleri yaklaşımına odaklanan ve temel kavramları tanıtan bir giriş ders verdi. Seminer, Fanzo'nun sunumunun ardından, BM Gıda Sistemleri Zirvesi 2021 oturumları ve COVID-19 salgınının olumsuz etkilerini ele alan bir gıda sistemleri yaklaşımı üzerine vaka çalışmaları ile devam etti.

Seminer, katılımcılara gıda sistemleri yaklaşımı, ilgili kavramlar ve uygulamalar hakkında kapsamlı bilgi sundu. Önümüzdeki aylarda kapasite geliştirme amaçlı çok sayıda ECO-RCC ve FAO eğitimi planlanıyor.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırsalda Uzman Ellere 100 Bin Lira Hibe DesteğiÖnceki Haber

Kırsalda Uzman Ellere 100 Bin Lira Hibe...

Hasanağa enginarına ulaşmak artık çok kolaySonraki Haber

Hasanağa enginarına ulaşmak artık çok ko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar