Şekerbank

Dünya Gıda Günü etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Gıda Günü etkinliklerle kutlandı
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl 16 Ekim’i örgütün 1945 yılında kuruluşunu anmak amacıyla ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlar. Etkinlikler, dünya genelinde 150’den fazla ülkede düzenlenmekte olup, Birleşmiş Milletler takviminin en çok kutlanan günlerinden biridir.

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Vedat Avcı İlkokulu’nda İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlilerince Dünya Gıda Günü ile ilgili sunum yapılarak öğrencilere bilgiler verildi.

Daha sonrasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat AKBULUT, Pamukkale Belediye Başkanı Avni ÖRKİ,  Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir ÇINAR, Denizli il Milli Eğitim Şube Müdürü Affan BAŞBUĞ, Okul Müdürü Ahmet SARIÇAM, Gıda Kontrol görevlileri ve öğrencilerin katılımlarıyla Pamukkale İlçesi Tekkeköy Mahallesi Şehit Vedat Avcı İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Dünya Gıda Günü her yıl farklı temalarda kutlanmaktadır. Bu yıl 42. kez düzenlen Dünya Gıda Günü "Kimseyi geride bırakma. Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam." teması ile kutlanarak daha verimli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir tarım gıda sistemlerine dönüşümün desteklenmesi gerektiği konusunda farkındalığı artırmayı hedeflemiştir. Gıda ve Tarım sistemlerimiz herkesin yeterince uygun fiyatlı, besleyici ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak için sektörler arasında eylem çağrısında bulunacaktır.

İl Müdürü Şakir ÇINAR konuşmasında, “Beslenme hakkı en temel insani haktır. Yeterli, besleyici gıdayı herkesin erişebileceği ve herkes için bulunabilir hale getirmeliyiz. Sahip olduğumuz kaynakların sonsuz ve sınırsız olmadığı unutulmamalıdır. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak; Güvenilir gıdanın takipçisiyiz. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasında gıda denetimleri büyük önem taşımaktadır. Bu alanda görev yapan personelimiz ekip olarak özveriyle çalışmaktadır. Bunun yanı sıra hizmet içi eğitimler ile bilgi paylaşımı yapılıp gıda denetim hizmetlerinin Dünya standartlarında sürdürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni ÖRKİ, “Burası üretim konusunda şehrimize çok ciddi katkılar veren bir mahallemiz. Sadece burası da değil Pamukkale İlçemize bağlı 30’a yakın Mahallemizde Tarım ve hayvancılık anlamında faaliyetler gerçekleştiriliyor. Kolay değil eller nasırlanıyor, ayaklar çamurlanıyor, yağmur yağıyor, güneş yakıyor ama biz üretmeye devam ediyoruz.

Peki ne için üretiyoruz işte bize emanet edilmiş olan bu cennet Vatanın hem içinde yaşayan bireylerin sağlıklı ve uygun koşullarda üretilmiş gıdaya ulaşabilmesinde hem de Dünyanın farklı yerlerinde gıda sıkıntısı çeken ülkelerin de ellerinden tutmaya, onlara yardımcı olmaya gayret ediyoruz. dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okuması ve halkoyunları gösterisi ile devam eden etkinlikte çocuklarımıza şapka, süt, kalem gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımda yeni kuraklık planıÖnceki Haber

Tarımda yeni kuraklık planı

Zıpkınla 50 kiloluk akya balığı avladıSonraki Haber

Zıpkınla 50 kiloluk akya balığı avladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar