Şekerbank

Don mağduru üreticileri umutlandıran açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Don mağduru üreticileri umutlandıran açıklama
Manisa'daki don afetinden yüzde yüz zarar gören çiftçiler ile ilgili açıklama yapan TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemal Satıoğlu, çalışmaların Temmuz ayında tamamlanacağını ve zararların en kısa sürede karşılanacağını ifade etti.
Tofidass

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki üreticilerle biraraya gelen TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemal Satıoğlu ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber don afetinden zarar gören çiftçilerin sorunlarını dinledi. Kuraklık, aşırı yağış ve rekoltenin yanı sıra ürünün kökünün de tarım sigortası kapsamına alınması için çalışma yapıldığını açıklayan TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemal Satıoğlu, sigorta kapsamının gerekli çalışmaların ardından Bakanlar Kurulu kararıyla genişletildiğini söyledi. 2006 yılında bu yana her yıl sigorta kapsamının genişletildiğini belirten Satıoğlu, "Kuraklık, aşırı yağışın neden olduğu çatlamalar, soğuk zararının sigorta kapsamına alınması için teknik çalışmayı yapıyoruz. 250 uzman eksper, dondan zarar gören tarım arazilerinde ekspertiz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar Temmuz ayı itibariyle tamamlanacak. Ardından zararlar tazmin edilecek. Yüzde 100 hasarlı bağlarda ve tarım alanlarında zarar daha erken ödenebilecek" dedi.

"ÇİFTÇİ FULL KASKO İSTİYOR"
TARSİM'de sigorta kapsamının yetersiz olduğunu ve mutlaka genişletileceğini vurgulayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise, çiftçilerin otomotivdeki gibi tam kasko paketi talep ettiğini söyledi. Çiftçinin sigorta konusunda bilinçli olduğunu kaydeden Berber, çiftçinin TARSİM havuzuna girmemesinin nedeninin prim fiyatının yüksekliği olmadığını dile getirdi. Berber, "İlave prim riski standart prim ile aynı oranda artmamalı. Azalan riski daha da azalan bir oranda sigortalatmak gerekiyor. Çiftçimiz bu konuda çok bilinçli. Daha fazla sigortalatmak istiyor. Ancak zararını tazmin edememe endişesinden ötürü TARSİM'e giremiyor. Prim yüksek diye bu yönde karar almıyor. Bu nedenle TARSİM'in kapsamı genişletilmeli. Çiftçi full kasko istiyor. Tam sigortanın yanı sıra en düşük paketin de tercih edilebileceği bir sigorta portföyü oluşturacağız. Bu kapsamı mutlaka genişleteceğiz. Çiftçimizin sigorta anlamında mağduriyet yaşamasına izin vermeyiz" diye konuştu. 

ZEYTİN DE ZARAR GÖRDÜ
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, bağlarda oluşan zararın yanı sıra zeytinliklerde de soğuk zararı görüldüğünü dile getirdi. TARSİM kapsamında bunların da değerlendirildiğini anlatan Berber, TARSİM kapsamı dışında bulunan çiftçilerin de Başbakanlık Afet Yardım Fonu'ndan zararlarının giderilmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi. Berber, "Afet yardım fonu bazı bölgelere daha önce 20-30 milyon lira gibi ciddi yardımda bulundu. Bizim burada don zararımız daha büyük oldu. 40 milyon gibi bir yardım sigorta kapsamı dışındaki çiftçilerimize can suyu olacaktır. Bu konuda çalışıyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konya'da yeni obruk oluştuÖnceki Haber

Konya'da yeni obruk oluştu

Patates fiyatları normalleşiyorSonraki Haber

Patates fiyatları normalleşiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar