Şekerbank

Doğunun Çukurovası Iğdır’da Buğday Hasadı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğunun Çukurovası Iğdır’da Buğday Hasadı Başladı
Tofidass

Iğdır tarımının önde gelen ürünlerinden biri olan buğdayın hasadına başlandı. Bahar mevsiminin bol yağmurlu geçmesi ile sulama suyu sıkıntısı çekilmeden hasat mevsimine ulaşan buğday tarlalarının yüksek rekoltede bir verim bekleniyor.

Buğday hasadının yeni başlaması ile hasat yapan çiftçileri tarlalarında hasat anında ziyaret ederek Biçerdöverle bizzat hasat yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan YOLCU; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çiftçilerimize yapmış olduğumuz kaliteli tohumluk buğday desteğinin de katkıları ile buğday veriminin geçmiş yıllara göre daha da artacağının tahmin edildiğine vurgu yaprak, Çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir hasat mevsimi geçirmelerini diledi.

İl Müdürü Özkan YOLCU; İlimizde 2017 yılında 221.550 dekarlık alanda ekimi yapılmış olup bu alandan toplam 58.808 ton ürün hasat edilmiştir. 2018 yılında ise 214.320 dekarlık alanda buğday ekimi yapılmış tahmini rekoltenin ise 60.000 ton civarında olması beklenmektedir. İlimizde sulu şartlarda ekimi yapılan buğdaydan dekara 500-700 kg verim, kuru şartlarda ise 250-350 kg verim alınabilmektedir. Hasat mevsiminin bütün üretici çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Alın teri akıtarak emek verip yetiştiricilik yapan köylümüzün, çiftçimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri en büyük dileğimizdir. 2017 yılında mahsul fiyatına tutumluluk kapsamında 100.000 TL kaynak aktarılmış % 50 çiftçi katkısı ile beraber 200.000 TL ödenek ile 121.000 kg Ceyhan-99 çeşidi ekmeklik buğday tohumu alınarak proje kapsamında çiftçilerimize dağıtılmıştır. İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin yardım ve desteklerden en üst seviyede faydalanmalarını sağlamak için Bakanlığımız nezdinde kabul görülen bütün desteklerden yöremiz çiftçilerini faydalandırmaya çalışmaktayız" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Birlikte Üretime İlave %30 DestekÖnceki Haber

Birlikte Üretime İlave %30 Destek

Batman'da fıstık çöğürü aşılama dönemi başladıSonraki Haber

Batman'da fıstık çöğürü aşılama dönemi b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar