Şekerbank

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yenilebilir Enerjiye Teşvik Etmek İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yenilebilir Enerjiye Teşvik Etmek İçin Çalışmalarına Devam Ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yenilebilir enerji kaynaklarına teşvik etmek için çalışmalarına devam ediyor.
Tofidass

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak ve teşvik ederek ekolojik kent yaratmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark ile Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (DİŞTİ) ardından üçüncü Güneş Enerji Santrali’ni (GES) DİSKİ Binası ve İçme Suyu Deposu’nda kuracak. Projeyle hem yenilenebilir enerji konusunda farkındalık oluşturulacak hem de DİSKİ binası ve içme suyu Ddposunun enerji ihtiyacı kesintisiz karşılanacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark Güneş Enerji Santrali’nin ardından, tüm belediye hizmet binalarında yenilebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik giderini sıfıra indirmeyi ve kentteki tüm işletmelere, kurumlara emsal oluşturmayı, ekolojik kenti yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda DİŞTİ GES Projesi’ni de gerçekleştirerek kamusal kullanıma açık olan otogar binasının elektrik giderlerini sıfıra indirmeyi hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta Karacadağ Kalkınma Ajansı’yla protokol imzalayarak çalışmanın startını verdi. Söz konusu proje için 635 bin 849 lira hibe alan, 1 milyon 388 bin 292 lirayı kendi bütçesinden karşılayacak olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, üçüncü GES projesini de DİSKİ İçme Suyu Deposu’nda hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdü. DİSKİ Binası ve İçme Suyu Deposu’nun enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan proje, 1 milyon 245 bin 900 liraya mal olacak.
DİSKİ hizmet binası içinde bulunan 5 bin 700 metrekarelik alandaki su deposu üzerine kurulacak proje maliyetinin 638 bin 268 TL’si (yüzde 51) Karacadağ Kalkınma Ajansı hibesi, geriye kalan 607 bin 631 TL ise (yüzde 49) belediye bütçesinden karşılanacak. GES projesiyle günlük 400, yıllık ise 640 bin KW’lık enerji üretilecek ve DİSKİ’nin yıllık 256 bin liralık elektrik faturası karşılanacak. DİSKİ hizmet binası ve içme suyu deposunun yüksek enerji ihtiyacı hem sürekli ve kesintisiz kaynaklardan sağlanacak hem de enerji maliyetleri düşülecek. Maliyetlerin düşürülmesiyle uzun vadede kent halkına düşük maliyetli su hizmeti sunulacak. 9 ay sürecek GES projesinin hayata geçmesiyle, bölgede yenilenebilir enerji potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik farkındalık artacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşova ve Hamaözü'nde Balıklandırma Çalışmalartı Devam EttiÖnceki Haber

Taşova ve Hamaözü'nde Balıklandırma Çalı...

BORÇKA ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE 1. SIRADASonraki Haber

BORÇKA ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE 1. SI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar