TOFİDAS

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 3 Ayda 989 Kg Sağlıksız Gıda İmha Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 3 Ayda 989 Kg Sağlıksız Gıda İmha Etti
Haziran–Ağustos döneminde 3 bin 139 gıda denetimi gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 56 işletmeye yasal işlem uyguladı ve 8 bini aşkın kişiye hijyen eğitimi verdi.
Çim Sınırlayıcı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halkın güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü denetim ve eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Denetim Ekibi ile Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, haziran–ağustos aylarını kapsayan 3 aylık süreçte toplam 3 bin 139 denetim gerçekleştirdi.

Denetimler sonucunda, gıda kodeksine aykırı ve son kullanma tarihi geçmiş 989 kilogram ürün imha edildi. Halk sağlığını riske atan ürünleri raflarında bulunduran 56 işletmeye yasal işlem uygulanırken, 32 işletme hakkında durum tespit tutanağı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi, denetimlerin yanı sıra iş yeri çalışanlarının bilinçlenmesini sağlamak için de çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda 8 bin 51 personele hijyen ve üretim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitim verildi.

Belediye yetkilileri, halkın sağlığını korumak amacıyla denetim ve eğitim çalışmalarının düzenli olarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SON DAKİKA… Çiftçilere Kompoze Gübre Başvuruları BaşladıÖnceki Haber

SON DAKİKA… Çiftçilere Kompoze Gübre Baş...

Mersin Büyükşehir’den Badem Üreticilerine Makine DesteğiSonraki Haber

Mersin Büyükşehir’den Badem Üreticilerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar