Şekerbank

Denizli’li Üreticilere TARSİM’in Faydaları Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’li Üreticilere TARSİM’in Faydaları Anlatıldı
Tofidass

Devlet Destekli Tarım Sigortası TARSİM, Denizli İlçelerinde üreticilere yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Tavas ve Kale İlçelerinde düzenlenen toplantılara Denizli Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nejdet DEMİR, Tarım Sigortaları Manisa Bölge Müdürü Müjdat ÇUBUKÇU, kooperatif ve birlik temsilcileri ve üreticiler katıldı.

TARSİM'in çiftçi için büyük bir hizmet olduğuna dikkat çeken İl Müdür Yardımcısı Nejdet DEMİR “Tarım sektörünün risklerle yürüyen bir sektördür. TARSİM'in tanıtılması ve yaygınlaştırılması noktasında eğitim ve yayım çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir. İlimizde 19 İlçe ve 33 yerleşim yerinde 847 üreticimizin katılımı ile çiftçi bilgilendirme toplantıları yaptık. TARSİM bünyesinde yaptırılan tarım sigortalarının her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Çiftçilerin TARSİM'in faydalarını gördükçe daha çok ilgi göstereceklerine inanıyorum. Devletimiz TARSİM bünyesi altında çiftçilerimizin doğal felaketlerden uğradıkları zararı karşılamaktadır" dedi.

TARSİM'in işleyişi ve dikkat edilecek hususlar konusunda katılımcılara bilgi veren Tarım Sigortaları Manisa Bölge Müdürü Müjdat ÇUBUKÇU “2019 yılında mevcut kapsama ilave olarak uygulamaya alınan yeniliklerden bahisle;

-Üzüm ürünlerinde "yağmur" riskinin verdiği zararlar,

- Elma, armut ve ayva ürünlerinde "pembe/beyaz tomurcuk dönemininde kapsama alanına alınması,

-  İlçe bazlı kuraklık verim sigortasında,

- Sera sigortalarında, alçak tüneller ve saksılı süs bitkileri,

- Küçükbaş hayvan hayat sigortasında; "yavru atma" riski,

- Arıcılıkta; "arılı kovan sigorta bedelinin; % 45'i kovanı, % 40'ı arı kolonisini, % 15'i bal'ı" teşkil edecek şekilde,  teminat kapsamına alınmıştır.

Bakanlık olarak tarım sigortalarını yaygınlaştırmak ve doğal afetlerin sektöre verdiği zararlardan çiftçilerin zarar görmelerini engellemek maksadıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Katılımcılardan gelen soruları yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da Çocuklar Toprakla BuluştuÖnceki Haber

Antalya’da Çocuklar Toprakla Buluştu

Sarayköy İlçesinde Besicilere Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Beslenmesi Eğitimi VerildiSonraki Haber

Sarayköy İlçesinde Besicilere Büyükbaş H...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar