Şekerbank

Denizli Tarım'ının Panoraması Çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli Tarım'ının Panoraması Çekildi
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Dönem Toplantısı'nın 3.sü Çardak'ta yapıldı.
Tofidass

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Dönem Toplantısı'nın 3.sü Çardak'ta yapıldı.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce her 3 ayda bir düzenlenen ve Denizli'de tarım sektörü alanında yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve bilgilerin paylaşıldığı 2015 yılı 3. dönem toplantısı İl Müdürü Sezgin KUTLU Başkanlığında, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir,  Şube ve İlçe Müdürlerinin katılımıyla Çardak İlçesinde Belediye Konferans Salonunda yapıldı. 

Son iki yılda çiftçinin en büyük zarara uğramasına neden olan tarla faresi ile mücadeleye değinen İl Müdürü Sezgin Kutlu yaptığı açılış konuşmasında: "İlimizde görülen tarla faresi ile mücadelede İl genelinde büyük bir gayret gösterilmektedir. Çiftçimiz gayet duyarlı davranmaktadır. Bu yıl üreticilerimiz çok büyük zarar gördü. Ancak inşallah seneye bahara kadar sahayı gözlemleyip tarla faresi sorununu inşallah bitireceğiz.

Ürünleri hasar gören üreticilerimizin borç ertelemesini yapıyoruz. Bu yıl görülen afet nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin afet zararları için ilimizde 16.800 kişiye 25 milyon TL afet zarar ödemesi verildi. 

Hayvancılık konusunda süt fiyatlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Kutlu aşılamaların devam ettiğini yılsonuna kadar program dâhilinde bitirileceğini ve kendi alanımıza giren her konunun çok önemli olduğunu ve bunun için tatil günleri de dâhil çalışmalara ara vermeden devam edilmesi gerektiği açıklamasında bulundu.

 Konuşmanın ardından Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri tarafından Bitkisel ve Hayvansal üretimlerde sezonun bilgileri, meydana gelen sıkıntılar ve çözüm yolları değerlendirildi. Toplantının ardından bölgede faaliyette bulunan tarımsal işletmeler ziyaret edilerek gelişmeler yerinde incelendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teke Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Teke Dağıtımı Yapıldı

Pekmez Üretiminde Yeni Bir Teknoloji DoğuyorSonraki Haber

Pekmez Üretiminde Yeni Bir Teknoloji Doğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar