Şekerbank

Deniz Kıyısındaki İlçelerde Gıda Denetimleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deniz Kıyısındaki İlçelerde Gıda Denetimleri Devam Ediyor
0
Tofidass

Tekirdağ İlinin turizm potansiyeli yüksek olan Şarköy, Marmara Ereğlisi, Süleymanpaşa İlçeleri ile birlikte Hayrabolu ve Çerkezköy İlçelerimizde yaz dönemi boyunca gıda güvenliği açısından fırın, pastane ve unlu mamuller, dondurma üretim ve satış yerleri ile lokanta, kafeterya, büfe, fastfood, bakkal, çay bahçeleri gibi satış ve toplu tüketim yerlerinde toplu denetimlerimiz yapılmakta olup, yıl boyunca 11 İlçede devam ediyor.

Gıda güvenilirliği çalışmaları, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine göre Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri kontrol görevlileri tarafından yoğun ve etkili bir şekilde yürütülmektedir

Temel amacımız; "Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, HACCP kavramının ve iyi hijyen uygulamalarının gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında uygulanması, risk temeline dayanan kontrol sistemi kurarak gıda üretim zincirinde gıdanın izlenebilirliğinin sağlanması ve denetiminin etkinleştirilmesi, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, ülke itibarının korunması, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenli olarak tüketiciye sunulmasının sağlanmasıdır.

174 ALO GIDA Hattı 24 Saat Yanınızda!

Unutulmamalıdır ki, etkili bir denetim sistemi, tüketicinin, tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları, katkı sağlamaları ile mümkündür. Çünkü tüketicinin her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkını içeren şikayet hakkı da bulunmaktadır. Tüketicinin alım gücü ve bilinçli olması gıda güvenilirliğini sağlamada önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle; halkımızın 24 saat arayarak ihbar ve şikayetlerini bildireceği, bilgi alıp taleplerini iletebileceği 174 alo gıda hattı 2009 yılında faaliyete geçirilmiştir. Ne aldığımızı ve tükettiğimizi kontrol etmeyi hep başkalarından beklememeliyiz. Tüketicinin kendini koruması demek bir ülkede yaşayan insanların tamamının korunması demektir. "Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" anlayışı ile etkin ve yeterli gıda denetimi yapmak, sizlere güvenilir gıda arzının teminini sağlamak amacıyla karşılaştığınız olumsuzluklarda mutlaka 174 Alo Gıda hattını aramanızı bekliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2015 Yılının İlk Hasadı “Tarla Günü” Etkinliği ile BaşladıÖnceki Haber

2015 Yılının İlk Hasadı “Tarla Günü” Etk...

VALİ ENVER SALİHOĞLU İLK ÜZÜM HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİSonraki Haber

VALİ ENVER SALİHOĞLU İLK ÜZÜM HASADINI G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar