Şekerbank

Damızlık Koçlar Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Damızlık Koçlar Dağıtıldı
Damızlık Koçlar Dağıtıldı.
Tofidass

Kırşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında  küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 65 üreticiye Boztepe Malya Tarım İşletmesinden tedarik edilen 65 adet Akkaraman ırkı damızlık koç dağıtıldı. 

Kırşehir Ticaret Borsası canlı hayvan pazarında yapılan  dağıtım töreni Kırşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Alper Hakan Palabıyık, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan, teknik personeller ve  damızlık koç almaya hak kazanan yetiştiricilerin  katılımıyla gerçekleştirildi.

Kırşehir'de devam etmekte olan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden 65.000TL ve  Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi olanlardan 40.300TL’lik katkıyla alınan  65 adet Akkaraman ırkı  damızlık koçlar yapılan törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Damızlık Koç dağıtım töreninde konuşan Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan ŞAHİN;“ İlimiz Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık alanında önemli bir şehir konumundadır. Bu kapsamda İlimiz Hayvancılığını zirveye taşımak bizim boynumuzun borcudur. Bizler her zaman her yerde üreticilerimizin yanındayız. Üreticilerimiz alın teri akıtarak ürünlerini meydana getiriyor ve haliyle de alın terinin karşılığını almak istiyorlar. Bu açıdan bakıldığında et ve süt verimi yüksek ırklara ihtiyacımız var. Bizler üreticilerimizi en iyi şekilde desteklemeye çalışıyoruz. Bugün burada dağıtılan koçların kan ve sperm testleri yapılmış 600 koç arasından Veteriner Hekimlerimiz tarafından seçilen  en iyi özelliğe sahip 65 koçtur. 

Bizler inanıyoruz ki üreticilerimiz bunu en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Bu desteklemelerin İlimize kazandırılmasını sağlayan Sayın Valimize ve Milletvekillerimize teşekkür ediyor, 2016 yılının tüm çiftçilerimiz için bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını diliyorum” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'nin İlk Vermikültür Derneği KurulduÖnceki Haber

Türkiye'nin İlk Vermikültür Derneği Kuru...

Hobi olarak başlamıştı... Bu yumurtanın tanesi 30 lira!Sonraki Haber

Hobi olarak başlamıştı... Bu yumurtanın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar