Şekerbank

Damızlık Düve Üretim Merkezi Faaliyete Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Damızlık Düve Üretim Merkezi Faaliyete Başladı
Tofidass

Kastamonu Devrekâni İlçesinde Gökkale Tarım Gıda Enerji Madencilik Ulaşım Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından kurulan, Damızlık Düve Üretim Merkezi İşletmesi İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından ziyaret edildi.

Damızlık Düve Üretim Merkezi İşletmesi ziyaretine; İlçe Kaymakamı Ahmed ÇELİK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, İlçe Müdürü Engin ALTIKULAÇ, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Halis Turgut BAYDAR, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sinan ÇELEBİCAN ve Ziraat Mühendisi Cihat SİPAHİ katıldı.

Kaymakam Ahmed ÇELİK ve İl Müdürü Osman YAMAN'a Firma Yetkilisi Süleyman Selim DERE tarafından, işletmenin gezilmesi sırasında yeni kurulan Damızlık Üretim İşletmesi, Biyogaz ve Gübre Paketleme Tesisi ve işletmede yapılan üretim hakkında bilgiler verildi. Damızlık Düve Üretim Merkezinden, hayvancılık yapan yetiştiricilerimizin damızlık düve ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını da ifade etti.

İl Müdürü Osman YAMAN burada yapmış olduğu kısa konuşmasında; "Bakanlığımız tarafından desteklenen bu projenin İlimizde de uygulanmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Bu gün burada yapılan proje gereğince, Bakanlığımız tarafından desteklenmiş simental ırkı 500 damızlık düve bulunuyor. Devrekâni İlçesinde kurulumu tamamlanmış olan Damızlık Düve Üretim Merkezi ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin; yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verim ve kalitenin artırılması, hayvancılık yapan yetiştiricilerimizin damızlık düve ihtiyaçlarını İlimizden sağlıklı bir şekilde karşılanması sağlanacaktır. Bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İşletmeyi gezen Kaymakam Ahmed ÇELİK ise konuşmasında; "Bu şekilde kapsamlı bir işletmeyi görmekten son derece mutluyum.  Üreticilerin damızlık ihtiyaçlarının buradan karşılanması son derece önemlidir. Bu durum bölge hayvancılığını tetikleyici bir durumdur. Ben yatırımcı ile çalışanlarını tebrik ediyor ve bol kazançlar diliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bornova’da Tarım İçin Önemli İşbirliğiÖnceki Haber

Bornova’da Tarım İçin Önemli İşbirliği

Üzüm Çalıştayında Üreticilere 'Iprodione' Aktif Madde UyarısıSonraki Haber

Üzüm Çalıştayında Üreticilere 'Iprodione...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar