Şekerbank

Dalaman’da 500 Ton Kuru İncir Rekoltesi Bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dalaman’da 500 Ton Kuru İncir Rekoltesi Bekleniyor
Dalaman İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, "İlçemizde; incir ekonomik açıdan son derece önemli bir meyve olarak ön plana çıkmaktadır. Yapılan araştırmalarımıza göre yaklaşık 500 ton kuru incir üretimimiz söz konusudur"
Tofidass

Dalaman İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergün Akdeniz, Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay  ile birlikte Bozbel Köyünde incir üreticisini ziyaret etti.  

Kaymakam Güldoğan ziyaret sırasında  yapmış olduğu konuşmada özetle; “İlçemiz coğrafi yapısı itibariyle iki farklı bölgesel yapıya sahiptir. İlçe merkezinin de içinde bulunduğu sahil yerleşiminde yer alan mahallelerde daha çok Akdeniz ikliminin tipik etkisinde bulunmaktadır. Yükseltinin arttığı ve nemin daha düşük seyrettiği kırsal mahallelerimizde ise daha çok meyvecilik ve kuru tarım ağırlıklı bir üretim yapılmaktadır.

Özellikle, kırsaldaki dağlık ve orman içi mahallelerimizde arazi yapısının engebeli olması ve sulama yetersizliği üreticilerimizi daha az sulamayla yetiştirilebilen kuru tarım, zeytin ve incir gibi meyve türlerine yöneltmiştir. Bu kapsamda incir yetiştiriciliği ilçemiz kırsal mahalleleri için önemli bir ekonomik kazanç kapısı olmuştur.

İlçemizde yetiştirilen kurutmalık incir bölgeye çok iyi adaptasyon sağlamış kendine özgü aroması ve morfolojik yapısı ile bölge halkının ve tüccarların beğenisini kazanmıştır. Yüksek mahallelerimizde nemin düşük ve havanın serin seyretmesi kurutma döneminde incir kalitesine olumlu etki yapmaktadır.

İlçemizde; incir ekonomik açıdan son derece önemli bir meyve olarak ön plana çıkmaktadır. Yapılan araştırmalarımıza göre yaklaşık 500 ton kuru incir üretimimiz söz konusudur.

Kalitenin yakalanması ve tanıtımın iyi yapılması halinde, bu rakamların artacağı tahmin edilmektedir.

İncirde kurutma tekniği ve sınıflandırma bilincinin gelişmesiyle birlikte kalitenin yükseleceği ve elde edilen gelirin artacağı da görülmektedir” dedi.

Daha sonra heyet üretim bahçesinde ve kurutma kerevetlerinde incelemelerde bulundu.   

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurum’da Yem Bitkileri Üretime 1 Milyonluk DestekÖnceki Haber

Erzurum’da Yem Bitkileri Üretime 1 Milyo...

"Kenger Sakızı" Geçim Kaynağı Oldu... Kilosu 500 Liradan Alıcı BuluyorSonraki Haber

"Kenger Sakızı" Geçim Kaynağı Oldu... Ki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar