Şekerbank

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçiyi Uyardı! Tarım Bu Mantıkla Olmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçiyi Uyardı! Tarım Bu Mantıkla Olmaz
Tofidass

Açılışı yapılan ve 80 milyon dolar yatırım bedeli olan tesisin şehre, ülkeye, millete ve yatırımı gerçekleştiren firmalara hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesisin 850 kişiye istihdam, yaklaşık 8 bin aileye düzenli gelir elde etme imkânı sağlayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesiste aynı zamanda üniversite öğrencileri ve üreticiler için eğitim merkezinin bulunmasının da önemli bulduğunu söyledi.

Anadolu’da hâlâ 5-10 dönümlük tarlalarda üretim yapılmaya çalışılmasının yeterli görülemeyeceğini, tarımsal üretimin teknolojiyle desteklenmedikçe arzu edilen düzeye ulaşılamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji yatırımı da ancak belirli büyüklüklere ulaşınca verimli hâle gelir. Traktörü yılda 1 ay kullanıp, kalan 11 ay bahçede yatırırsanız, üretimi geliştirecek yolu açamazsınız, bu mantık mantık değil. Tarlalar boş dururken hayvan yeminin tamamını dışarıdan almaya kalkarsanız, elde ettiğiniz kazançtan memnun olmazsınız. Son yıllarda tarım ve hayvancılıkta endüstriyel üretimi geliştirme doğrultusunda önemli adımların atıldığı biliyorum. Görünen o ki, yapılanlar doğru da olsa yetersiz. Onun niçin topraklarımızı, meralarımızı, su kaynaklarımızı, denizlerimizi daha etkin kullanmanın yollarını aramayı sürdürmeliyiz. Makineden tarıma, turizmden sağlığa kadar her alanda son yıllardaki kayıplarımızı telafi etmenin ötesinde, daha büyük atılımların çabası içinde olmalıyız. Ve bu konuda tüm yatırımcılarımıza, üretimcilerimize, tüm vatandaşlarımıza ben güveniyorum, inanıyorum. Yeni Türkiye’nin inşasını 80 milyon hep birlikte gerçekleştireceğiz; Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Konuşmasının sonunda, firmanın ürünlerinden olan ayranı içen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  daha önce yaptığı bir konuşmada ‘Bu milletin millî içkisi ayrandır’ dediği için haftalarca kendisine saldırıldığını hatırlattı ve “Varsın saldırsınlar, bizim millî içkimiz ayrandır” dedi.

Açılışı yapılan SÜTAŞ Tire Entegre Tesislerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, tesisin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenleri kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve törene katılan bakanlarla birlikte açılış kurdelesini kesti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşı hindileri pislik içinde taşınırken yakalandıÖnceki Haber

Yılbaşı hindileri pislik içinde taşınırk...

Çöken çatılar nedeniyle 270 hayvan telef olduSonraki Haber

Çöken çatılar nedeniyle 270 hayvan telef...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar