Şekerbank

Çorum’da Sürü Yönetim Elemanı Kursu Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorum’da Sürü Yönetim Elemanı Kursu Açıldı
Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan SARI ve Çorum İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol ALANBAY' ın ve kursiyerlerin katılımı ile , "Sürü Yönetimi Elemanı " kursu açıldı.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması, çobanlığın daha cazip hale getirilmesi amacıyla başlatılan sürü yönetimi elemanı eğitimi kapsamında, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ortak çalışması ile "Sürü Yönetimi Elemanı"  kursu açıldı.

Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler ve Zooteknistler tarafından 14 gün boyunca toplam 104 saat verilecek olan eğitimde kursiyerlere; merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, koyun ağılı, keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları anlatılacak.

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan SARI'nın "Bakanlığımızın projesi kapsamında verilen bu eğitimlerin çobanlarımız için oldukça faydalı olduğuna inanıyorum. Bu eğitimle çobanlarımız önemli bir başlangıca imza atmışlardır. İlimiz küçükbaş hayvan varlığı ve mera açısından çok önemli potansiyele sahiptir. Kursu tamamlayan yetiştiricilerimiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde detaylı bilgilere sahip olacaklardır. Bu kişilerin sürü yöneticisi elemanı olarak işletmelerde istihdam edilmesine yönelik Bakanlığımızın destekleri vardır. Bu sertifikaya sahip olan en az 100 adet ve üzeri küçükbaş hayvana sahip işletmelerde, sürü yöneticisi sigortalı olarak istihdam edildiği takdirde, işletmeye yıllık 5 bin lira destek ödemesi yapılacaktır."  Çiftçilerimizden kurslarımıza yoğun ilgi ve talep patlaması gerçekleşmiş durumdadır. Hayvancılığımızı geliştirmek ve çobanlarımıza katkı sağlamak için 40 kursiyerle açılacak ve her 14 günde bir yenilenerek talepler sona erene kadar devam edilecektir" dedi.

Sürü yönetimi elemanı yetiştirmenin önemine de vurgu yapan İl Müdürü SARI, "Çobanlığı cazibeli bir meslek haline getirmek ve bu sayede kırsal alanda vasıflı ve kayıtlı yeni bir istihdam ortamı oluşturmak öncelikli hedefimizdir. Bunun yanında meraların bilinçli kullanılması ve korunmasına doğrudan katkı sağlamak, küçükbaş hayvanlardan elde edilen verimi artırmak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı arzu edilen düzeye ulaştırmak, bakım ve besleme standardını yükselterek küçükbaş hayvan refahını sağlamak, Ülkemizde küçükbaş hayvan varlığını artırmak ve teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni üretim metotlarının uygulanmasını temin etmek amaçlarımız arasındadır.

Bu kursun İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Kursların açılmasında vermiş oldukları desteklerden dolayı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimize teşekkür eder, çobanlarımıza da çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Ürünlerine Çok Daha Fazla Para Vermeye Hazır Pazarlar VarÖnceki Haber

Türk Ürünlerine Çok Daha Fazla Para Verm...

Sertaslan: “Gemlik'te Tarım İle İlgili Önemli Adımlar Atacağız”Sonraki Haber

Sertaslan: “Gemlik'te Tarım İle İlgili Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar